Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fikuMikuu

Zamierzam głosować na

Polecane posty

Gość gość
Pomożecie? xxx nie, bo nie podobają mi sie jego poglądy, glosuje na Andrzeja Dude, ostatnio mnie przekonał do siebie, pokazal ze nie jest fanatykiem religijnym, jest ugodowy w sprawie in vitro, zwiazkow partnerskich itp, no i nie jest z PO a Korwin to jakas sraka śmierdzaca, nie chce by małpa byla prezydentem Polski, Ogórek moglaby byc ale i tak nie ma szans, a reszta to szkoda gadac

Ja głosuję na Korwina,ale Kukiz to sojusznik Korwina.

Gość gość
spokojnie moje panie :) po pierwsze kukiz nie wygra, po drugie, Komorowski będzie musiał się zmierzyć w drugiej turze, po trzecie więc :) na kogo oddacie głos w drugiej turze między Dudą a Komorowskim, pytam nie statystycnie ? :P

Tak mówiłam, bo uwazałam Dudę za jedynego kandydata, który ma szansę pokonać Komorowskiego. Jeżeli w drugiej turze miałabym tylko do wyboru Komorowskiego i Dudę to bez cienia wątpliwości zagłosowałabym na Dudę, bo PO to najgorsza z możliwych opcji.

PIS nas nie wyzwoli, PO podjęła wiele działań na niekorzyść Polski i Polaków, absurdalnych krótkowzrocznych zadziwiających i zatrważających działań, zrobili dużo złego. PIS rządził lepiej, ale to tylko bezpieczne to co jest a nie zmiany na lepsze. A ja chcę zmian na lepsze!

"Korwin to bardzo kiepski pomysł, on mi chce rentę zabrać." symulantom powinny być odbierane renty.

Cześć Fiku :) Tylko co może prezydent w Polsce? Kukiz, Korwin, Ogórek, Komorowski czy Duda, żadne z nich w przypadku wygranej nic nie zrobi bo prezydent niewiele może. Prezydent ma przede wszystkim reprezentować kraj. Jednak głos na Kukiza to dobry głos, pokazujący ludziom z układu PO-PiS że mamy ich dość. P.S. I tak wygra Komorowski i on wg mnie jest najmniejszym złem. Czemu? Nie jest świrem jak Korwin, jest mądrzejszy od Ogórek, nie jest z PiSu jak Duda... no i Kukiz... jakoś nie widzę jego wizerunku rockmana na stanowisku prezydenta.

Fikuśna ja Ci dobrze radzę - Ty się do polityki nie mieszaj. Nie jest tego warta

Prezydent w Polsce nei am praktycznie władzy. (Jedynie, moze wetować chore ustawy PO.) Jednak w tej rewolucji nei chodzi o to by Kukiz był prezydentem, bo to NIC nei zmieni w sensie praktycznym ALE zmieni dużo w sensie mentalności społeczeństwa, spadną klapki i ludzie zrozumieją że mozna inaczej. Nie ma tylko opcji PO/PIS/SLD, trzeba budować potęgę szukając zmian, w Poilsce nie dzieje się dobrze! P.S.: Absolutnie Cie nei rozumiem PIS jest mniejszym złem, Kaczyński jaki by nie był ale nigdy nie podejmował takich kroków jak próba sprzedaży polskich lasów, wydłużenie wieku emerytalnego itp - te wszyskie genialne posunięcia (a było ich wiele) to zasługa PO.

Gość gość
Oddam swój głos na Korwina Mikkego, plan reformy kraju, który przedstawił na Konwencji Wyborczej w Kłobucku osobiście uważam za genialny.

Dla mnie mentalność Kaczyńskiego, choroba psychiczna Macierewicza, teoria "zamachu smoleńskiego" i ten cały "katolicyzm" połączony z "socjalizmem" PiSowski dyskwalifikują PiS i jako mniejsze zło uważam PO. Co do "chorych ustaw" PO, PiS wcale lepszy by nie był, miał swoje 5 minut i pokazał co potrafi wchodząc w koalicję z Lepperem i Giertychem. PiS to takie same s*******ny jak PO, póki są w opozycji to są dobrzy a niech się tylko do władzy dorwą to pokażą co potrafią.

Fajnie tylko polityka to taka d***** która zawsze cię zdradzi i sprzeda za marne grosze. Czy naprawdę nie widzicie, że jesteśmy wszyscy robieni w bambuko? Te zmiany orientacji politycznych, przechodzenie z partii do partii, w tv plucie na siebie jadem a potem wspólne chlanie na tzw wyjazdach służbowych itp. Jedyną rozsądną metodą potrząśnięcia naszą polityką jest jej całkowity bojkot. Jak myślisz jaki byłby oddźwięk gdyby tak w Polsce wybory byłyby nieważne ze względu na zerową frekwencję :O

Pulchny ale Kukiz to kandydat bezpartyjny, który właśnie chce walczyć z tą partyjnością, z tym że od lat są te same mordy w polityce, bo sami siebie usatawiają jako nr jeden z listy wyborczej i wchodzą do parlamentu, którzy zmieniają partie ale to wciąż ci sami ludzie. Wybór kogoś spoza tego środowiska to wybór nowego trendu,m trendu an nową jakość.

Widzisz, to że piosenkarz nawet dość znany zostanie w Polsce prezydentem jest tak samo prawdopodobne jak ta moja zerowa frekwencja, bo zawsze rodzina i koledzy zagłosują :P Poważnie to Twój kandydat, jeśli naprawdę chciałby coś w tym kraju dobrego zrobić powinien właśnie założyć partię polityczną i walczyć w wyborach parlamentarnych. Tyle co teraz nie napolitykowałem się przez ostatni miesiąc

Dlatego wybieram Korwina Mikkego, który jako prezydent wyjdzie m.in. z inicjatywą ustawodawczą o zniesienie przymusu płacenia składek do ZUS, ponadto wyjdzie z inicjatywą likwidacji podatku dochodowego, jest za Europą ale nie za UE, której w obecnym systemie prawnym jesteśmy jedynie "województwem". Dlaczego? Dlatego, że nieżyjący prezydent Lech Kaczyński (wywodzący się z PiS) podpisał Traktat z Lizbony, czym złamał Konstytucję Rzeczypospolitej Polskiej, straciliśmy suwerenność.

Gość Albert Faja
Fikula oby ci ten nowy prezydent dał tego upragnionego Bruneta:D:D

Krzysiu nie gniewaj się ale ten zgred niech lepiej sobie kima na obradach europarlamentu i liczy czy mu kasy na alimenty styknie Ośmiesza się tylko co wybory prezydenckie i raczej na błazna niż na poważną osobę wygląda, podobnie zresztą jak paru innych pseudo kandydatów. Zaznaczam, że jest to moje subiektywne zdanie i jako osoba o pełni władz umysłowych mam do takowego prawo

Gość gość
argen piszesz już jak offerma :D

Na początku 2014 roku pan Duda brał udział w obchodach rocznicy wyzwolenia z Auschwitz. Do Krakowa oczywiście przybyli żydzi, jednak połowa z nich należała do Knessetu (parlament Izraela). Sprawa oczywiście została przemilczana przez główny nurt mediów. Natomiast obecna władza (włącznie z prezydentem) próbuje wypchnąć za granicę wszystkich ludzi, którzy mogliby wyjść na ulicę i obalić socjalizm. Prezydent Komorowski podpisał Ustawę 1066 umożliwiającą udział zagranicznych funkcjonariuszy w operacjach na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. Jest to jawna zdrada ojczyzny. W praktyce oznacza to, że jeżeli wyjdziemy na ulicę i zaczniemy demonstrować przeciw obecnemu ustrojowi to obce siły mają możliwość wkroczyć na teren RP i otworzyć do nas ogień!