Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helena1w2q3r4e

Kiedy dzidziuś przesypia całą noc

Polecane posty

Gość Helena1w2q3r4e

Moja córeczka 20 kwietnia skończyła 7 miesięcy. Oprócz pokarmów stałych (zupka, kaszka, jabłuszko) nadal karmię piersią, w nocy mała budzi się co 2-3 godziny. Kiedy będzie przesypiała całą noc? Siostra poradziła mi żebym na noc dawała jej mleko butelkowe typu Bebiko, dziś tego spróbowałam, ale dziecko nie chciało pić, pluło (za to pierś ssało chętnie). Bebiko nie jest jej obce, czasem je pije, kiedy zajmuje się nią teściowa, więc zna ten smak. Co o tym myślicie?

Gość gość
Nie ma chyba reguly. Moj na piersi wylacznie przez pol roku spal od 4 doby całą noc. Gdy tylko rozkręciła się laktacja po cc. Dziś ma 26m-cy, piersia karmilam tylko do roku, ale spi zawsze całe noce. Staram sie od zawsze, by mial o jakiejs tam porze juz spokoj, nie pobudzam go. Rytuałów raczej nie mamy (tzw stałe pory wszystkiego). Byl czas, ze zasypial o polnocy. Jak wrocilam do pracy to go przestawilam na 22;) Mysle, ze to taki typ. Dodam jeszcze, ze w dzien spi 1,5-2 godziny.

Gość gość
Jak skończy 2 lata albo i później, długa droga przed tobą kobieto!

Gość gość
Przez pierwsze dwa tygodnie córka budziła się 2 razy w nocy. Od 2-4 tyg życia 1 raz. Po 4 tygodniach a więc miesiącu przesypiała całe noce... i tak jest do dziś. Ma 10 msc.

Gość gość
Ale moja córka była i na piersi i na mm - enfamil.

Gość gość
moja tez kp i czasem jeszcze sie obudzi w nocy. ma 15msc. w sumie to dokladnie nie wiem,bo mam twardy sen ale zdarza sie jej przespac noc jak i wstawac po 4razy. reguly nie ma. czy dasz butle czy piers. dziecko ma swoje przyzwyczajenia i kazde inaczej reaguje.

Gość helena1w2q3r4e
Córeczka tez zasypia w okolicach 22.00, choć raczej staram się ją do tej godziny uśpić, rytułał to kąpiel, oliwkowanie, przytulanki, karmienie piersią. A czy to może być prawda, że maluchy budzą się w nocy bardziej po to, żeby się upewnić, że mama jest na miejscu? Dodam jeszcze, że czasem próbuję ją napoić wodą o godzinie, o której normalnie chciałaby jeść i to nie zdaje egzaminu, bo przyśnie i po 5-10 minutach znów płacze.

Gość gość
Może Cię nie pociesze ale moja jako niemowlę przesypiala całe noce ale za to później(tak ok.6mies.) zaczęła się budzić czasem raz czasem kilka razy w nocy i tak do 3 lat aż nie poszła do przedszkola :/

Gość Helena1w2q3r4e
No dobrze, w sumie tylko chciałam wiedzieć w jakim wieku dzieciaczki przesypiają noce. Nie wiedzialam, ze jest aż taka rozbieżność. Ale w sumie mi to nie przeszkadza nawet :). Dziękuję za pomoc, dobranoc.