Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety w Polsce sa nadal zacofane

Polecane posty

Gość gość

dlaczego tak jest ze mimo czasow w ktorych zyjemy w jednym panstwie ludzie sa tolerancyjni a w innych nadal zacofani, przeciez mamy telewizje, podrozujemy itp mam na mysli chociazby kobiety, wczoraj w tvn byl program co moge kobiety po 40-tce, fakt ten wiek w Polsce juz skresla kobiety, wlasnie ktos powiedzial ze jak w tym wieku kobieta wyjdzie z domu ladnie ubrana tzn ze sie puszcza, poza tym wiekszosc kobiet uwaza ze cale zycie musi cierpiec dla dobra ogolu chociazby zyjac z katem I damskim bokserem, poza ty duzo rzeczy nie wolno bo nie......sama mam 39 lat I mam koleanke w moim wieku, kiedys pare lat temu zapytalam ja czy ma ochote wyjsc z mezem oraz paroma znajomymi do pubu, na co jej mama ktora akurat uslyszala powiedziala do niej: oni mlodzi to niech ida a ty? masz dzieci, zatkalo mnie, ludziom sie wydaje ze jak masz dzieci naet majac 20 lat to juz nic ci nie wolno, nie mszz swojego zycia tylko co wlasciwie wtedy trzeba ze soba robic?

Gość gość
Dlaczego starym babom wydaje się ze będą wiecznie piękne i młode?czas leci i się nie cofnie masz swoje 5 minut i dowodzenia, i kto ci nie każe żyć szczęśliwie , rob różne ciekawe rzeczy tylko nie myśl ze będą się do ciebie slinic faceci tak samo jak mialas 20 lat.

dlatego, że od najmłodszych lat wbija się dziewczynkom do głowy, że moga mniej niż chłopcy nie wiem, co jest w kobietach takiego, że same sobie czy swoim córkom robią krzywdę jak ta babcia w przykładzie wyżej babcia matce, matka córce i tak to idzie, dopóki ktoś sie nie zbuntuje, za co zostaje czarną owcą w rodzinie nie każda jest na tyle silna, żeby zostać tą czarną owcą, ale myślę, że warto :) mam 44 lata i nie mam zamiaru sama sobie narzucać jakiś ograniczeń w związku z wiekiem wystarczy, że stan zdrowia mnie ogranicza - byłabym jakaś nienormalna, żeby sama sobie robić źle :)

Gość gość
W Polsce kobiety sa w kroku bardzo otwarte.

Gość gość
Dlaczego autorka uważa ze każda mezatka która jest w długim związku jest bita i poniżana?

Gość gość
gość dziś Dlaczego starym babom wydaje się ze będą wiecznie piękne i młode?czas leci i się nie cofnie masz swoje 5 minut i dowodzenia, i kto ci nie każe żyć szczęśliwie , rob różne ciekawe rzeczy tylko nie myśl ze będą się do ciebie slinic faceci tak samo jak mialas 20 lat. x Pytanie co oznacza stara baba i w jakim sensie? Czy ta po 30stce już? Wychodzi na to, że ponad 40 lat swojego życia kobieta nie prawa do niczego, bo przez te 40, a nawet 50 parę lat jest stara, w zależności, czy żyje 70 czy 85 lat.

Gość gość
".............rob różne ciekawe rzeczy tylko nie myśl ze będą się do ciebie slinic faceci tak samo jak mialas 20 lat. .........." xxxxxxxxxxxx Wspolczuje prymitywnego sposobu myslenia:D Od kiedy to kobieta moze byc szczesliwa tylko dlatego, ze slinia sie do niej faceci? Chyba tylko pusta lala, ktora nie ma zadnych ambicji I dla ktorej tylko facet jest pepkiem swiata:D

Gość gość
heh debile kafeteryjne:) mam 39 lat , czesto wychodze ze znajomymi do pubu , porozmawiac posmiac sie , odprezyc w milym towazystwie wychodzimy cala grupa czyli ja z mezem i zaprzyjazniona pary a czasami tylko kobiety ida na bab skie ploty a faceci w swoja strone ale nigdy by mi nie przyszlo do glowy zeby wyjsc w celu zeby inni faceci sie do mnie slinili , poza tym zaden normalny 20 czy 30 latek nie bedzie sie slinil do 40 latki( chociaz jestem szczupla w miare wysportowana i jak na swoj wiek wygladam bardzo dobrze)

Gość gość
Ano debilki, dla ktorych najwazniejsze w zyciu to miec faceta. A moze by tak jedna z druga jakas szkole skonczyla i miala jakies ambicje?

Gość gość
przecież kobiety ok. 40 letnie są już bardzo wyluzowane.

Gość gość2529
Autorko poruszyłaś bardzo istotny problem. gość dziś Autorka, zapewne dała tylko taki przykład, co automatycznie przecież nie oznacza, że wszystkie mężatki są nieszczęśliwe i bite... gość dziś Też kiedyś będziesz "stara", jak postrzeganie osób takich jak ty się nie zmieni, to w wieku 40 lat będziesz się czuć jak staruszka trzęsąca się nad grobem, do tego odrzucona, zdyskredytowana przez najbliższych jak i całe społeczeństwo, a to że lubisz stawiać innych po za marginesem, ładnie o tobie nie świadczy.

Gość gość
Po prostu w naszym kraju ludzie są zawistni, zazdrośni.A im bardziej zakompleksieni tym bardziej zawistni i chamscy. U lekarza w poczekalni- chamstwo starszych ludzi poraża. Młodzi- nosz, kuźwa co mnie obchodzi jakiej muzyki słuchają, słuchac razem z nimi musi pól ulicy i pasażerowie w autobusie. Na forach- -40 stka chce wyjść do pubu- stara, za młodu się nie wyszalała, myśli że zrobi konkurencje 20latkom(WTF) -20 latka w ciąży- dziecko, co ty wiesz o życiu, gówniara bawi się w dom -Masz mieszkanie i auto w wieku 30 lat- na pewno tatus zasponsorował, albos nakradł, wiadomo tu sie nie można wzbogacić będąc uczciwym -Młoda ładna kobieta- na pewno pusta, głupia itd (tak jakby wszyscy biedni i brzydcy mieli super charaktery) -Masz dzieci- uuu, kochana, to nie dla ciebie już pub czy kino , musisz siedziec z dziecmi i jeszcze męża pilnowac aby nie poszedł w bok -Nie masz dzieci i męża?_ to co ty o życiu wiesz?Jak będziesz miała to zobaczysz. -Masz męża nie masz dziec****ewnie jesteście bezpłodni, albo stawiacie na kariere a potem będzie kłopot z zajściem w ciąże -Macie już jedno dziecko- dlaczego jeszcze nie macie drugiego? -Nie chcecie dziecka- tu to już fatalnie- szklanki wody nikt wam na starość nie poda -uczysz się jezyków, kursy jakies robisz- na pewno masz kupe czasu z którym nie wiesz co zrobić, bo jakbyś miała dzieci to... -40 lat i panna- no kochana, teraz to cie nikt nie zechce, chyba ze rozwodnik z 5 dzieci.Na pewno się puszczałas za młodu to teraz zostałaś sama. Albo siedziałaś w bibliotece - to również okazuje się nie jest dobre

Gość gość
a ja nie utrzymuje kontaktow z ludzmi ktorzy uwazaja ze jak kobieta ma dzieci meza I te 30 lat I juz nic nie moze, moja matka uwazala mnie za zdzire jak latem nakladalam koszulke z dekoltem, masakra, nieraz slyszalam od niej obrazliwe rzeczy ze nie wolno mi bizuteri, kolczykow spodnice tylko mocno za kolana, zrobilam jej awanture to sie zamknela, noz k..a skad sie biora takie opinie ze jak sie ma dzieci to ty juz jestes nikim I nic ci sie nie nalezy,zycie sie skonczylo

Gość gość
piszcie