Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze dzieci jedzą CAŁĄ PORCJĘ KASZKI?

Polecane posty

Gość gość

Procja kaszki to 200ml mniej więcej, ale chociaż mój syn ma 7 miesięcy nigdy nie zjadł całej porcji. 50 ml maksymalnie 100ml, nawet nie wyobrażam sobie jak do tego małego brzuszka miałby wcisnąć 200ml?! Wasze dzieciaczki dadzą radę zjeść całą porcję?

Gość gość
200 ml to jedzą moje 2 letnie dzieci, no góra 250 ml, a ty chcesz żeby 7 miesięczne dziecko tyle zjadlo?

Gość gość
Ja robie z 5 czubatych lyzeczek zawsze zjada i czesto dorabiam..

Gość gość
Po pierwsze to faktycznie, z tego co pamiętam, dla takiego malucha to za duża porcja. Po drugie, dziecko nigdy nie musi zjadać całej porcji i absolutnie nie należy go do tego nakłaniać. Dzieci mają wrodzoną zdolność jedzenia takiej ilości jaka jest im potrzebna, Tak więc jeśli dajesz dziecku to co powinnaś dawać w konkretnym okresie jego życia, jeśli dostaje urozmaicone posiłki, to w zupełności wystarczy. Nie zmuszaj dziecka od małego do jedzenia całej porcji, bo w ten sposób nauczysz dziecko zjadania całej porcji a ufania instynktowi, który mówi mu że jest najedzone.

Gość gość
Mój dziewięciomiesięczny synek je maksymalnie ze 100ml a i tak bywają dni że zostawi polowe

Gość gość
Autorko moja córka ma obecnie 11 miesięcy i nigdy nie zjadła więcej niż, że 120 ml wody/ mm ( zależy jaka kaszka ). Najczęściej zjada z 90 ml i to nie dojada a ze 120 zjadła kilka razy w swoim życiu.

Gość gość
ja robię kaszkę z 7 miarek jak do mleka na 210ml wody Córka ma 20 miesięcy W wieku twojego syna to jadła może 100ml

Gość gość
Mój ma 10 miesięcy i zjada kaszkę z 180ml mleka i 3-3,5 łyżki kaszki (woli wodnistą). Kilka miesięcy temu jadł max. 100ml.