Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Damian__89

Ocena zapisu EEG

Polecane posty

Gość Damian__89

Witam, chciałbym aby ktoś pomógł zinterpretować mój zapis EEG. Mianowicie "Zapis EEG z wideo-rejestracją wykonany w warunkach rutynowych. W zapisie dominuje rytm podstawowy fal alfa o częstotliwości 9,9Hz i amplitudzie 23,3 µ V w odprowadzeniach ciemieniowo-potylicznych z nakładającym się rytmem szybkim betha o częstotliwości16,6Hz i amplitudzie 11,8 µ V. Na tym tle zarejestrowano fale ostre o częstotliwości 21,90-22,9 Hz i amplitudzie 75,0-93,5 mV zlokalizowne w lewej okolicy czołowo skroniowej podczas trwania HW. RZ - zachowana FS - bez wpływu na zapis" Dodam że w przeciągu pół roku przeszedłem 2 napady epilepsji, ale od półtora roku już na szczęście się to nie przytrafiło jednak spożywałem dość sporo alkoholu i do tej pory zdarza mi się to dość często, czuje również znerwicowanie i strach przed kolejnym atakiem. U neurologa bylem 2 razy i dostalem skierowanie na to EEG ale potem ze względu iz chwilowo nie posiadalem ubezpieczenia zaniechałem sprawe. Mam również pytanie czy jeżeli mam spowrotem ubezpieczenie to czy mogę się udać bez skierowania do Pani neurolog u której już zaliczyłem 2 wizyty. Dodam jeszcze że mam 26 lat.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować