Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pies ze schroniska, problemy

Polecane posty

Gość gość

Witam, Zaadoptowałam pieska 2 tygodnie temu. Ma już 8 lat. Przez kilka pierwszych dni był posłuszny, ale później zaczął szczekać i rzucać się na wszystkie psy na spacerach. Zapewne poczuł się pewniej i broni swojego terytorium, jednak mieszkam w bloku i nie mogę sobie na to pozwolić, bo pies jest duży i zaczynam sobie z nim nie radzić. Na smyczy trzymam go krótko, kupiłam mu kaganiec i za każdym razem jak szczeka, to zakładam mu go za karę do końca spaceru. Nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić, może ktoś miał podobną sytuację? Czekam na rady, dziękuje z góry za pomoc ;)

Gość gość
zwyczajnie pies nie czuje do Ciebie respektu ! Na początku badał teren i to na ile mu pozwolisz , skoro już teraz wie że może sobie na dużo pozwolić , robi co chce Moja rada , halter kup zamiast kagańca i musisz być bardziej stanowcza ! Gdy zacznie skakać albo robić coś nieodpowiedniego złap go za skórę na karku przyciśnij do ziemi mocno i trzymaj do czasu aż się całkiem nie uspokoi. Jeśli trzeba będzie powtarzaj aż do skutku ! Jak to nie pomoże , porządny klaps powinien ostudzić jego wybryki

Gość gość
Idz po pomoc do schroniska z którego go wziełaś , niektóre schroniska współpracują z trenerami psów . Wtedy trener może ci poradzić co robić aby pies się tak nie zachowywał