Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie wplacic wieksza sume pieniedzy

Polecane posty

Gość gość

Witam mam takie może dla niektórych głupie pytanie. Otóż wróciliśmy z chłopakiem z Niemiec, bylismy pół roku, na koncie walutowym uzbierało się około 10000 euro, konto walutowe mam w banku wbk, natomiast złotówkowe w pko. Chciałabym te pieniądze wymienić i mieć je na normalnym koncie, i teraz nie wiem czy mam iść do banku, potem do kantoru a następnie do banku pko ? To jest dla mnie dosyć duża suma pieniędzy i nie ukrywam,że bałabym się chodzić z tymi pieniędzmi po ulicy, i czy nie byłoby problemu w banki ,że wpłacam taką sumę ? Nie miałabym problemów ze skarbówka ? Nie mogę zrobić przelewu ponieważ policzy mi euro po niższym kursie.

Gość gość
uppp

Gość gość
?

Gość gość
.

Gość gość
fakt, policzy ci euro po niższym kursie, dlatego po to wymyślono kantory internetowe, tam wymień, wpłacasz z wbk, a wypłacasz na pko juz wymienione i to po dobrym kursie

Gość gość598
a płaciłaś podatek ??? bo jak nie i wpłacisz taką kwotę to skarbówka może się doczepić do ciebie

Gość gość
Jeśli chodzi o kantory internetowe to jakoś nie mam zaufania,żeby taką duża(jak dla mnie) sumę pieniędzy wymieniać w ten sposób..

Gość gość
Jaki podatek? W niemczech ? Tak pracowałam normalnie na umowe i płaciłam podatki.

Gość gośćula
załóż sobie cztery konta bezpłatne w czterech różnych bankach, na tak dużą transakcje umawiasz się w kantorze indywidualnie, wchodzisz na zaplecze lub umawiasz sie z kantorowcem w banku.

Gość gość
A dlaczego cztery konta ? Miałabym problem jeśli wpłacałabym całą kwotę na swoje konto ?

Gość gość
Skarbówka się przyczepi gdy będziesz miała powyżej 15 tyś eur - od tej kwoty banki muszą udzielić informacji do fiskusa ( jeżeli jest to przelew lub wpłata własna ) co zaś lokaty lub lokat to najlepsze są teraz po 10 000 na 3 miesiące - ok 3,4 -4% sprawdź tutaj - www.e-bankowe.pl www.e-bank.com.pl

Gość gość
Mam radę Nie radź się tych gamoni bo cię z torbami puszczą!

Gość gość
Gościu wyżej :) Może Ty coś doradzisz :)

Gość gość
A może ktoś się orientuje, czy jakbym założyła jeszcze konto złotówkowe w wbk to czy bym mogła przelać pieniądze po normalnym kursie ?

Gość gość
poszukaj pomocy na jakimś forum doradczo bankowo finansowym ale nie tu

Gość bet66
Może spytaj jakiegoś prawnika o radę. Nie wiem dokładnie jak jest z podatkiem. Jeśli chodzi o samo konto aby ulokować pieniądze to tu masz fajne zestawienie kont http://bankowe-konta.info/porownanie-kont/ które najbardziej się opłacają. Możesz wybrać dostosowane do własnych potrzeb.

Gość gość
a ja bym na razie nie wymieniał euro na złotówki? Dlaczego? dlatego że w najbliższych 5-6 miesiącach euro się znacznie umocni i może być o nawet 30-35groszy droższe niż dzisiaj, zatem możesz zyskac jeszcez 0,30zł x 10000€ = 3000zł Takie są prognozy dla euro, wielu brokerów i ekonomistów tak zapowiada