Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarnulka212

Alkoholizm w rodzinie

Polecane posty

Gość Czarnulka212

Cześć wszystkim ! Wiem, że poryszane są tutaj całkiem inne tematy ale jednak chciałam zaryzykować i może kilka dobrych duszyczek skusi się i wypełni anonimową ankietę dotyczącą tematu poruszonego w mojej pracy, Zajmie to tylko chwilkę a mi może bardzo pomoc. Od razu mówię nie ma poprawnych odpowiedzi, liczy się tylko odpowiednia liczba głosów. Dziękuję każdemu kto zdecyduje się pomoc w mojej ankiecie ! Miłego dnia :) http://www.ankietka.pl/ankieta/185887/alkoholizm-w-rodzinie.html

Gość gość
Kto pije i pali ten nie ma robali. ale z drugiej strony: Pijesz płacisz zdrowie tracisz.

Gość gość
Do d**y ta ankieta. Dlaczego nie można zaznaczyć przemocy fizycznej i psychicznej jednocześnie? Co to się wyklucza? Brakuje ci takiej odpowiedzi jak: cały czas. Także brakuje ci dodatkowej odpowiedzi na pytanie o sytuację materialną - nędza. I tak w ogóle co to jest? Główną przyczyną picia jest: bo lubi i to powinno być na pierwszym miejscu w wyborze odpowiedzi. A gdzie to jest? Oczywiście w innych. :) Problemy w pracy Problemy w rodzinie Brak pracy Otaczające środowisko Stan przygnębienia Chęć zmniejszenia napięcia w trudnej sytuacji Konkretna przyczyna nie jest mi znana Inna przyczyna (jaka?) A każdy alkoholik znajdzie problem w swojej rodzinie, nie w kolegach, nie w tym że lubi, tylko rodzina go gnębi, ewentualnie gdy nie ma własnej rodziny, czyli osoba dość młoda, powie ci że alkohol zmniejsza napięcie i resetuje go po cięęężkim dniu pracy. Zero pojęcia o problemie, piszesz jakąś pracę zaliczeniową, a potem będziesz wielką panią socjolog, czy psycholog wymądrzającą się, że alkoholizm to choroba.