Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zawalone zatoki.help!!!!

Polecane posty

Gość gość

Od około dwóch tygodni mam problem z zatokiami,a od tygodnia jest jakaś masakra. Przy każdym schylaniu się czy g***towniejszym ruchu tak mi pulsuje w głowie ze nie idzie wytrzymać. Oczywiście nos zatkany do granic możliwości,w nocy nie mogę spać bo nie mogę oddychać,chodzę przez to zmeczona i zasypiam w dzień na siedząco. Nie mogę się wysmarkac do końca tylko ledwo co. Oczywiście i lekarza brak miejsc lub problem z wogole dodzwonieniem się. Biorę metafen zatoki.na początku leciutko poprawa była ale teraz jest bez zmian,nic nie dają. Od dziś biorę sinupred na zatoki. Przeczyszczam nos solą morska w spreju Afrin.jedynie ta sól mi pomaga bo czuję ulgę ale tylko przez pięć minut. Co jeszcze mogę zrobić?? Bo chwilami czuje ze mi chce łeb rozsadzic.

Gość gość
A jaki kolor jest wydzieliny i czy spływa gardłem z zatok ?

Gość gość
widzielina z zatok biała wirusy zułta bakteria kup czystek olejek oregano czosnek olej z budwigowy z lnu ja tak sie leczyłem i do tego antybiotyki zinnat

Gość olej roślinny
Witam! Nie gwarantuję Ci sukcesu, bo sama dopiero zaczynam stosować tę metodę. Ja zaczynam "ssać" olej roślinny. W moim przypadku jest to olej kokosowy, bo najlepiej smakuje. W mega skrócie napiszę, że wszelkiego rodzaju świństwa które krążą nam po organiźmie mają ładunek dodatni (chyba), a olej ma ładunek ujemny. Przez 15 min. przez jamę ustną przepływa 30l krwi, a ten olej przez cienkie ścianki naczyń krwionośnych nam ten syf z krwi wyciąga. Poszukiwałam jakiegoś sposobu na swoje schorzenie, którego nie mogę wyleczyć od ponad roku i przypadkiem trafiłam właśnie na "ssanie" oleju. Musisz najpierw trochę o tym poczytać. Nie będę się rozpisywać, bo trochę tego jest. Ale najważniejsze jest to, aby to był olej dobrej jakości. Olej niskiej klasy nie ma tych właściwości "wyciągania" z jamy ustnej "brudów". Dlaczego o tym piszę? Ssę go od tygodnia i faktycznie (to jeden z obiawów ssania oleju) z góry, z tej całej "zatokowej" strefy spływa mi to wszystko do gardła i zatoki się pięknie oczyszczają.

Gość gość
Zrób sobie inhalacje zsurowej cebuli, kilka razy, efekt murowany.

Gość gość
Jeżeli nos jest nie drożny to kup sobie sprej np afrin lub inny z xylometazolinem , ale stosuj bardzo krótko max 7 dni , jeżeli wydzielina spływa ustami to syrop wyksztuśny i rozrzedzający wydzielinę np Deflegmin, jeżeli wydzielina nie jest żółta t o możesz robić inhalacje z gorącej wody i soli kuchennej - to udrażnia nos i rozrzedza wydzielinę , plus stosuj to co już masz . Jeżeli masz ropną wydzielinę to raczej bez antybiotyku się nie obejdzie .

Gość gość
MAJERANEK! zalej ze 2 lyzki majeranku wrzątkiem. Recznik na łeb i głowa w miske i wdychaj. rewelacyjnie oczyszcza zatoki.

Gość gość
2 duze cebule zetrzyj na tarce jarzynowej' przełuż do wysokiej szklanki, otwor szczelnie zamknij folią spozywczą, rob w folii otwor, nosem wciagaj opary ok 20 minut. Jak dzisiaj zrobisz sobie tę inhalacje ze 3 razy w nocy będziesz spokojnie spała. W następnych dniach tez tak ze 3 razy dziennie.

Gość gość
Ok dziękuję. Afrin jak pisałam już biorę,pomaga,ale tylko na chwilę. Deflagmin biorę w tabletkach,średnio pomaga,sprubuje innych waszych sposobów,te inhalacje nieźle brzmią,dzieki

Gość gość
Mnie bardzo pomogły tabletki z oregano, działają podobnie jak antybiotyk, po kilku dniach problem zapchanego nosa zniknął. Polecam też olej z czarnuszki można go dodawać do sałatek ma pyszny, korzenny smak. W bólu zatok ulgę przynoszą inhalacje z olejków eterycznych, lawendowy, majerankowy, eukaliptusowy. Zamawiam przez internet http://www.ziolavita.pl/oregano-450mg-100kapsulek-now-p2787.html

Gość gość
Najbardziej pomagaja inhalacje ,ale musi to byc wrzatek mozesz sobie zrobic z cebuli jak ktos juz wcześniej napisal albo kupic taki olejek do inhalacji i ta pare wdychac ok.15min i do tego jakbys uzywal/a te krople do nosa co masz to daje najlepsze rezultaty i lepiej zapobiegac na samym poczatku chorych zatok bo później będzie coraz gorzej