Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karlajna0000

Pielęgniarka środowiskowa ? W jakim celu u 3 miesięcznego dziecka ;)

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie ;) Po porodzie 3 razy była u nas położna obejrzeć moją bliznę jak i naszego malutkiego szkraba . Potem zadzwoniła kilka razy czy wszystko ok itd . Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani z rejestracji w przechodni do której jesteśmy zapisani i powiedziała że trzeba zadzwonić i umówić się na przyjście pielęgniarki środowiskowej zanim pójdziemy na kolejne szczepienia. W jakim celu ma ona przyjść ? Dodam , że synek ma aktualnie 3 miesiące i regularnie chodzimy do lekarza jeśli się coś dzieje ;) Pytam z ciekawości - nie mam żadnych obaw ;) z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Dziwne...może coś pomylili... Urodziłam troje dzieci i u mnie nigdy nie była...

Gość gość
U mnie tez byla jak corka miała trzy miesiące podpisywałam deklaracje ze w razie zastrzyków czy np stawiania baniek ona ma obowiązek przyjść i to zrobić dodatkowo miala ankietę i pytala o stan dziecka o warunki jakie ma

Gość gość
Z mojej przychodni oprócz położnej na początku, pielęgniarka środowiskowa przychodzi do niemowlęcia co 3 miesiące. Gdy ono ma 3, 6, 9 12 miesięcy. Sprawdza rozwój dziecka, wypełnia ankietę na podstawie odpowiedzi rodziców. Wizyta trwa 10 min i jest niezapowiedziana. Podczas tej wizyty można poradzić się, gdy ma się jakiś problem. Miło wspominam te wizyty ;)

Gość gość
Szczerze, to ja pierwszy raz słyszę o wizycie pielęgniarki u tak "dużego" dziecka. U mnie była aż 6 (masakra) razy, ale jak dziecko było malutkie.. a co do tej wypowiedzi, że przychodzi po 3,6 itp.. miesiącu NIEZAPOWIEDZIANA nie wpuściłabym i już! Ja raczej w ogóle nie odpowiadam na domofon, jak się kogoś nie spodziewam.. jak już to czasem przez okno się wychylam (parter).. ale nie wpuszczam raczej do domu niezapowiedzianych osób! (nawet z rodziny wiedzą, że mają dać znać wcześniej).. a co dopiero jakaś pielęgniarka..

Gość gość
to jeszcze nic, dla mnie totalnym nieporozumieniem są pielęgniarki szkolne, przyjeżdża raz na jakiś czas, każe zrobić dziecku bilans i oddać wypoełniony a i sprawdza czy nie ma wszawicy. Pamiętacie sprawdzanie głów w szkołach?