Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak walczyć ze zmęczeniem

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, od długiego czasu mam problemy z zasypianiem. Przez to oczywiście w ciągu dnia czuję się zmęczona no i mało efektywna w swojej pracy. Macie jakieś sposoby na walkę ze zmęczeniem?

Gość ania45789
ja mam taką zasadę, że staram się przynajmniej 5 razy w tygodniu spać minimum 8 godzin. Wiem, że przy natłoku obowiązków nie jest to łatwe zadanie, ale jest to możliwe do wykonania. Tutaj możecie więcej w tym temacie poczytać: http://narelaks.pl/jak-walczyc-ze-zmeczeniem/ Długo borykałam się z problemem zmęczenia. Nie lekceważcie tego bo to pierwszy sygnał do osłabienia organizmu, migren, chorób serca....

Gość gość
ze zmeczeniem nie walczymy ,organizm potrzebuje witamin:)

Gość gość
witaminy, mineraly, zdrowa zywnosc, sen.

Gość gość
motywujący bardzo ten portal :)

Gość gość
Ja z okresami bezsenności walczę od kilku lat. Czasem jest dobrze, czasem nie dosypiam. Poza takimi banałami jak zdrowe odżywianie, unikanie używek to: wypróbuj sobie na przykład tabletki uspokajające. Aktualnie jest mnóstwo reklam i preparatów dostępnych bez recepty, ale ja się zdecydowałam sięgnąć po Forsen Forte OLIMPu, bo kiedyś brałam magnez i teraz guaranę. Z początku nie było rewelacji, ale w sumie to stwierdziłam, że po pierwsze (a jestem cholerykiem strasznym i potrafię wybuchnąć) w pracy jestem spokojniejsza i bardziej wyluzowana, a po drugie wydaje mi się, że jakość snu się poprawiła trochę i że lepiej się czuję. Jak się obudzę za wcześnie to łatwiej mi znowu zasnąć, nie mam głupawych snów itd. A drugi preparat, który moim zdaniem daje faktycznego kopa (chyba, że sobie wmawiam) to też olimpu Guaranax. Biorę tak z 2 przed pracą w odstępach i czasem 3 w pracy (cięższa fizyczna). Nie chcę mieszać obu preparatów, bo są z dwóch różnych parafii i staram się tego nie robić, ale może spróbuj któryś z tych.