Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WSW

Czerwone plamki na powiece

Polecane posty

Ostatnio zauważyłam, że na mojej prawej powiece pojawiła się czerwona plamka, nie swędzi ani nie piecze, nie jest też szorstka ani niczym nie rózni się od skóry poza kolorem, nie mam pojęcia co to jest i szukając informacji na forach nic nie znalazłam, obok niej zaczęła pojawiać się kolejna, co to może być? Czy ktoś z Was to miał? iść z tym do lekarza? Chcę zaznaczyć że nie byłam ostatnio narażona na promienie słoneczne ani nic w tym rodzaju

Gość gość
a jesteś alergiczką

Miałam ten sam problem, który zaczął się w październiku i na razie od dwóch tygodni mogę powiedzieć, że nie widzę żadnych zmian na skórze. Mój problem dotyczył również skóry przy nosie. Budząc się ujrzałam w lustrze czerwone, łuszczące się plamy, powieki były spuchnięte, widok nie był ciekawy. Udałam się do dermatologa. Stwierdził, że to alergia. Dostałam silne leki od alergii i maść. Podczas stosowania leków problem znikał, ale gdy ostawiłam leki wszytko zaczęło się od początku. Nie mogłam dojść co mnie uczula. W lutym ponownie odwiedziłam lekarza. Stwierdził atopowe zapalenie skóry. Znowu ten sam schemat. Tabletki i maść , tylko że jeszcze silniejsze, sterydowe. Biorąc leki nie widziałam żadnych reakcji. W końcu odkryłam, że sprawcą jest mleko. Nie pije mleka i nie mam alergii. Dokładnie przeanalizuj swoją dietę i idź jak najszybciej do lekarza. Schorzenie na początku można zakryć makijażem, ale z czasem nie da się tego ukryć. Obecnie jestem wolna od czerwonych plamek. Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam.

kiedyś miałam alergię w dzieciństwie ale z niej wyszłam, właśnie chyba będę musiała zacząć malować też powieki, ponieważ wygląda to strasznie nieestetycznie ;/ dziękuję magda7991 w takim razie koniecznie zajdę do dermatologa bo na własną rękę chyba się tego nie pozbędę

Gość gość
Z alergii się nie wychodzi jedynie uodparnia się poprzez szczepionkę organizm na dany alergen i nie znaczy że organizm nie zareaguje alergią na inny alergen który kiedyś nas nie uczulał . Radzę udać się do lekarza i uważać przy robieniu makijażu aby to zasłonić bo możesz pogorszyć stan , kosmetyki często uczulają

owszem kosmetyki też bardzo często uczulają ,sama często tego doświadczam. Lepiej zacząć się leczyć niż maskować problem. Alergia to nie są żarty. Im szybciej leczona tym mniejsze powikłania.

Gość rafciu
Czerwony Punkt Film w jakości HD dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Czerwony_Punkt Czerwony Punkt w reżyserii Patryka Vegi to film krótkometrażowy, który powstał jako etiuda promocyjna serwisu VOD Showmax wchodzącego na polski rynek. Produkcja jest historią biznesmana, który otrzymuje niepozorny prezent, którym jest wskaźnik laserowy. Wkrótce okazuje się, że wskaźnik przysporzy bohaterowi wielu problemów. W najnowszym filmie Patryka Vegi występują Ewan McGregor, Olga Bołądź, Janusz Chabior, Andrzej Grabowski, Tomasz Oświeciński, Piotr Stramowski.