Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łozysko przodujące, dziecko nie może sie obrucić

Polecane posty

Gość gość

czy któraś z pań miała łożysko przodujące albo bardzo nisko i przez to dziecko nie moglo sie obrucic glówką w dół? ja mysle ,ze moja mała jest ulożona poprzecznie bo kopniaki czuje tylko z boku brzucha :( bardzo sie martwie czy takie ulozenie nie bedzie jakos negatywnie wpływało na rozwój dziecka ? pewnie bede miała cesarke...narazie nie mam zadnych plamien, mam teraz 32 tydzien

Gość gość
Weź nie panikuj.dziecko jeszcze może się odkręcić.

Gość gość
Mialam lozysko nisko i do 21tc mialam plamienia. Potem baaaardzo sie oszczedzalam,w 33tc nadal bylo nisko. Dziecko obrocilo sie glowka do dolu w 27tc. Pamietam nawet kiedy to bylo,bo mialam rano usg i lekarz mowil,ze polozenie miednicowe. Wrocilam do domu zestresowana i mala zaczela sie wiercic i przekrecac. K opniaki czulam z boku,a corka lezala juz glowa w dol.

Gość gość
autorko z lożyskiem przodujacym nie masz szans na zwykły poród bo bys umarła, moja siostra miała łozysko przodujace, urodziła miesiac temu, ledwo przezyła ma usunieta macice. Chyba nikt Cie nie uswiadomił jak niebezpieczne jest łozysko przodujace i ak musisz o siebie dbac do konca ciazy i ustalona cesraka przed terminem.

Gość gość
moje dziecko jest ułożone poprzecznie od 4 miesięcy, rozwija się normalnie, więc tym się akurat nie stresuj

Gość gość
do goscia z 08:46 Nie stresuj autorki! To, że Twoja siostra miała taki przypadek, nie musi oznaczać, że każda tak będzie miała. Takich ludzi jak Ty, jest co raz więcej gościu. Potrafią tylko straszyć, a nie myśleć racjonalnie. Autorko, nie martw się, moje maleństwo też jest ułożone poprzecznie i mam przodujące łożysko, ale jeszcze wszystko może się zmienić :) Zarówno łożysko może się podnieść, jak i maluszek obrócić główką do dołu :) Będzie dobrze, nie martw się na zapas :) A jeśli będzie cesarka to bez obaw, nie taki wilk straszny jak go malują :) Powodzenia!

Gość gość
Gosc wyzej troche straszy,ale niestety ma racje. Po 32tc male szanse,ze lozysko sie podniesie. Teoretycznie zerowe... ale stresowac faktycznie sie nie trzeba,bo lekarz w takim wypadku na pewno dopilnuje,zebys miala cc. Bez obaw. Ciesz sie ciaza. Dzieci w brzuchu leza tak,jak im wygodnie. Widocznie Twojemu dziwcku najlepjej jest w poprzek ;)

Gość gość
Przy łożysku przodującym będziesz miała cesarkę, a wtedy nie ma potrzeby, żeby dziecko ustawiło się główką w dół.

Gość gość
wiem czym jest łozysko przodujące ale moje nie zaslania calkowicie szyjnki a jedynie dotyka brzegiem i jest bardzo nisko

Gość goscmama
Mialam lozysko przodujace, syn sie obrocil w 38 tc:) a wszyscy mowili, ze nie ma takiej mozliwosci:)

Gość gość
moja bratowa tez miala, juz od polowy ciazy wiedziala ze bedzie miala cesarke bo dziecko nie ma mozliwosci sie obrocic, a tu 38tydz i hop mala sie obrocila:) bratowa w koncu urodzila ja naturalnie w 40tyg.

Gość gość
Dokładnie, dziecko może się do 38 tc obrócić w brzuszku, dlatego autorko głowa do góry :) Goście powyżej, wybaczcie, ale nie jesteście wyrocznią, natura już nie takie rzeczy widziała :) Trzeba tylko mocno wierzyć i mieć pozytywne nastawienie, a wszystko się może zdarzyć. Zresztą zawsze byłam takiego zdania, że nie ważne czy sn czy cc, bo najważniejsze jest to, żeby dziecko przyszło na świat zdrowe!

Gość ep89
Hej, mam stwierdzone lozysko przodujace, obecnie jestem w 21 tygodniu ciazy, to moja pierwsza ciaza czy sa szanse ze lozysko jeszcze sie przemiesci? Moj lekarz mowi ze raczej juz sienie podniesie a jesli nawet to nie wiele... Bardzo sie boje o zycie mojej kruszynki i moje... Czy ktos mial podobna sytuacje?

Gość gość
Hej mialam lozysko przodujace ale nie calkowicie, czyli nie zaslanialo mi szyjki macicy. Urodzilam zdrowe dziecko naturalnie maly obrocil sie glowa w dol porod lekki 6 godzin i po klopocie. Lozysko przodujace moze byc rozne, najgorzej jak jest na szyjce, czyli jak ja cale zakrywa to jest niebezpieczne jedynie, bo moze wypasc przy porodzie naturalnym przed dzieckiem dlatego wtedy jest ciecie cesarskie.

Gość ed891
Ja mam wlasnie przodfujace centralnie... Czy istnieje jakas szansa ze jeszcze sie podniesie skoro tyo 21 tydzien?