Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duże dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam , mam pytanie . Mój syn bardzo przybiera na wadze , obecnie ma 3 miesiące i 8 kg , jest zdrowym i pogodnym bobaskiem ale moje plecy tego tego powoli nie wytrzymują . Jet karmiony tylko piersią co 2 godz , noce przesypia . Myślicie że jego waga się unormuje czy raczej będzie tak dużo przybierał ? Dodam że waga urodzeniowa to 3,800

Gość gość
Unormuje się na pewno! Bez obaw.

Gość gość
O rany.. to przybrał przez 3 miesiące 4,200.. bardzo dużo!!! Może wydłuż przerwy pomiędzy karmieniami.. co 2 godziny u 3 miesięcznego dziecka, to trochę często.. I na prawdę nie zazdroszczę tych kilogramów, bo mój syn mniej ważył, ale na początku ręce nie były przyzwyczajone i też odczuwałam wagę dziecka.. z biegiem czasu oczywiście organizm się przyzwyczaja, ale wiem, że teraz wszystko Cię boli... Mój syn gdy się urodził, ważył równo o 1kg mniej od Twojego. A na 3 miesiące (dokładnie) 5090.. i to mimo tego, że od 2 miesiąca dostawał mm, w dodatku zagęszczone nutritonem, a na noc (ok 23) również kleikiem ryżowym ( mocne ulewanie). Ale jak tak często nie karmiłam.. bez przesady. co do unormowania wagi różnie bywa.. znam dziecko, które na pół roku ważyło 10,5 kg, a na 2 lata już 22kg.. i waga cięgle rosła.. teraz to nastolatek z gigantyczną nadwagą.. Ostatnio widziałam dziewczynkę w wózku ( na oko między 18-24 miesiące), która była po prostu gruba! miała na sobie jakieś obcisłe spodnie lub leginsy.. w każdym razie jej łydka i udo były praktycznie takie jak moja łydka.. ręce też grube.. aż zal patrzeć.. 8kg na 3 miesiące to na prawdę sporo, tym bardziej, że przecież dziecko nie urodziło się z wagą ponad 5kg... To ja mogę się tylko cieszyć, że tyle dźwigać nie musiałam.. waga syna na rok 9440, .. teraz ma 27miesięcy i waży 11kg

Gość gość
Postaram się wydłużyć pory karmienia , dzięki

Gość gość
No tak 3 mszcze dziecko teoretycznie powinno wytrzymać 3-4 godziny w ciągu dnia między karmieniami, ale wiadomo, że każde dziecko jest inne. A to że na początku dużo przybiera to nic. Potem się to pewnie unormuje. Grunt, żeby na roczek dziecko mniej więcej potroiło wagę urodzeniową. I w przypadku Twojego malucha pewnie tak będzie.

Gość gość
Karm go w dzień co trzy pełne godziny.nie powinnaś tak.często dziecko na pół roku podwaja swoją wagę urodzeniowa a na rok potraja. Jeśli karnisze za często to rozpychasz mu żołądek i nie pisze tego po złości tylko żeby potem mały pączek nie był i nie cierpiał.spokojnie możesz rzadziej karmić

Gość gość
Moja córka ma 10 miesięcy i waży 8 kg. Waga urodzeniowa 3,400g.

Gość gość
Moje obydwa karmione piersią, też najpierw tyły bo cycowaly, a po pół roku stanęło wszystko, a teraz syn szczypiorek, córka taka normalna 5 latka 20 kg, typ sportowca.....raczej nie da się być grubasem na piersi.... Moim zdaniem możesz trochę podać wody miedzy piersią, ale jak ci będzie wył to też nie przesadzaj bo pierś to pierś a nie mm i tu trudno o nadwagę :-) powodzenia

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi , być może mam mało sycące mleko że tak często się domaga , a herbatą się nie da oszukać ;) Spróbuję co któreś karmienie z mm i co 3 godz.

Gość gość
Nie dawaj mm, bo przytyje bardziej!!!! najgorszy pomysł z mm....właśnie może odszukasz herbatą lub woda....jak mogłabyś mieć mało sycace mleko jak taki pulpicik jest....

Gość gość b
Teraz sie dziecko karmi piersia na rzadanie a nie co 3 godz. Unormuje sie z piciem i bedzie ok. Masz tlusty pokarm. Moj mial 8300 jak mial 3 i pol mies jak dobrze pamietam a teraz ma 1100 i a za tydzien 10 mies. Herbatka sie zasyci aby na chwile.ja karmilam 5 i pol mies wylacznie piersia

Gość gość
bardzo szybko przybiera, lekarz nic nie mówi? moja urodziła się 3,665 i teraz ma ok 8 kg a ma pół roku!

Gość gość
Moq tym j tez taki jest. Na 3 miesiące mial 8 kg, teraz ma 6 i wazy gdzieś 9,500. Tez jest na piersi, tylko karmie go co 3 h (od urodzenia), sam sie tak domaga, je juz tez jeden posiłek stały. Ubranka kupuje na 80, wiec ogólnie jest duzy, ale co bede oszukiwać pulpecik tez jest. Ja mam 160 i waze 47 kg, maz tez jest drobnej budowy, wiec mam nadzieje że z czasem przystopuje, bo nie ma za bardzo po kim byc grubasem:) pediatra nic nie kazała robic jak jest na piersi to nic mu się nie da ograniczyc. Moze schudna, jak zaczną raczkowa, chodzic itd

Gość gość
Pisze z telefonu i wychodzą głupoty. Pierwsze zdanie powinno byc: moj tez taki jest

Gość gość
No bo tak będzie.... Powinnaś się cieszyć ze masz treściwy pokarm.... Raczej nie można zapaść dziecka kp.... Moja tez tak.przybierala, lubiła cucowac.... A po pół,roku stanęła i przybierala na miesiąc 300 gram.... Nie dawaj mm jak.masz mleko a mały je ciągnie