Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retrofangirg

Starania o drugie dziecko nasze obawy i oczekiwania

Polecane posty

Gość retrofangirg

Doszliśmy obydwoje do wniosku, że już najwyższy czas na drugie dziecko. Nasza córka ma 3 latka , nie chcemy zbyt dużej różnicy wieku. Choć wiadomo to żadna reguła czy dzieci będą się ze sobą dobrze dogadywać..Moje główne obawy to taki czy pokocham drugie dziecko równie mocno jak pierwsze, czy dam rade, moje 3 letnie dziecko jest dość absorbujące. Dodatkowo nie wiem czy przed zajsciem w ciąże nie powinnam troszkę schudnąć, czy sobie to już darować. W pierwszej ciąży bardzo dużo ważyłam bo wystartowałam z wysokiej wagi.

Gość gość
Ja mam dwójkę dzieci 5 lat i rok. Co do pytania czy drugie dziecko jest się w stanie kochać tak mocno jak pierwsze- oczywiście, że tak. Ja swoje dzieci bardzo kocham. Każde jest inne, ale doskonale, jedyne w swym rodzaju. Co do chudniecia to ja poczekalabym aż drugie dziecko się urodzi. Rade sobie na pewno dasz, bo nie będziesz miała innego wyjścia. W ogóle to z drugim dzieckiem wszystko przychodzi łatwiej według mnie. Ja nigdy nie zalowalam decyzji o drugim dziecku. Wręcz jestem z tego bardzo zadowolona. Tylko u nas starsze dziecko już chodziło do przedszkola wiec było łatwiej. Tobie też radze starsze dziecko zapisać juz teraz, żeby nie myślało później, że musi iść tylko dlatego, że pojawiło się inne dziecko. Nie martw się 3,4 latki bardzo górna się do rówieśników i są szczęśliwe bawiąc się i obcować ze sobą. Chyba, że z jakiś powodów nie będziesz mogła tego zrobić to niestety, ale zamęt w domu będziesz miała przez jakiś rok, później będzie juz z górki. Życzę powodzenia i zdrówka dla Was :-)

Gość retrofangirg
juz teraz chodzi do przedszkola na 3 h dziennie, mieszkamy w UK także z tym nie bedzie problemu :) bardzo dziękujemy ;)