Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marchewkaa

Lęk przed szkołą.

Polecane posty

Gość Marchewkaa

Cześć! Chodzę do drugiej klasy liceum, mam 18lat. Jutro ostatni dzień wolnego, a ja już jestem strasznie zestresowana. Od jakiegoś czasu strasznie boję się szkoły, to znaczy płakać mi się chce na myśl, że muszę iść do szkoły. Jestem wykończona codziennymi sprawdzianami, a stres mnie wykańcza. Nie mam już siły się uczyć. Stąd moje pytanie - też tak macie/miałyście? Macie jakieś własne metody na radzenie sobie ze stresem? Będę bardzo wdzięczna za pomoc lub ciepłe słowo, wiem, że to głupie, ale strasznie mi źle.

Gość ~c0_to_d2
Marcheeewka głowa do góry szkoła może nie jest i piękna i pożyteczna. Ale w porównaniu do zarabiania dzien w dzien na kredyt/panstwo itp to z czasem patrząc z perspektywy czasu i miejsca ta szkoła wydaje się jak wakacje na łące!

Gość gość
zacisnij zęby, jeszcze tylko miesiac i wakacje

Dziękuję Wam za odpowiedzi! Wiem, że już tylko miesiąc do wakacji, z jednej strony to króciutko, ale mi i tak bardzo się dłuży. Ciężko jest utrzymać dobre oceny, gdy się straciło zapał do nauki. W czwartek mam trzy kartkówki, w tym jedną bardzo trudną.. PS to nadal ja, tylko już zalogowana.

Gość gość
Nie wiem czy cie to pocieszy, ale została ci sama koncowka,maj i troche czerwca. Zaraz oceny wystawione i 2 miechy baletów ;) za rok o tej porze bedziesz wykonczona stresem przed i po maturami takze teraz to jeszcze masz labe. Ja maturzystka jestem i juz nawet tesknie za typi glupotami w szkole, kolezankami :P Chociaz w kwietniu byla niezła spina bo wystawienie ocen koncowych i nauka do matury :) tez kiedys zatesknisz i moze brzmi to lakonicznie ale na prawde ludzie maja gorsze problemy. Widzialam ostatnio dokument o pracy w Chinach gdzie stawki to 30 groszy za godzinę naprawde nie masz najgorzej glowa do góry serio ;)

Gość gość
oczywiscie te stawke to po przeliczeniu na zlotowki ;) nie wiem czy za caly miesiac ci pracownicy to chociaz 100zł zarobia na nasze :(

Dziękuję! Sama doskonale zdaję sobie z tego sprawę i wiem, że to co mówię jest głupie, ale jakoś tak czuję. A Tobie bardzo zazdroszczę, że masz już to wszystko za sobą. Z czego zdajesz maturę?

Gość gość
jeszcze ta druga klasa to nie tragedia, ale radze w przyszłym roku zachowac siły na ta sama koncowke i powyciagac oceny jak najlepsze. Nie bedzie latwo ale musisz sie do tego nastawic ze dasz rade ze wszystkim ;) Skonczylam technikum takze mialam dodatkowy rok bólu w szkole ;) oprocz podstawy zdaje rozszerzony angielski i wos

Ja będę zdawała rozszerzoną matematykę, angielski i biologię. Generalnie mam w większości 4, z matmy prawie same piątki, ale nie wiem jakim cudem. Szybko potem zapominam o czym się uczyłam..

Gość gość
ja zazdroszcze tobie ze mozesz sobie jeszcze rok przebimbac ;) teraz to sie zaczyna prawdziwa szkola zycia, wybor studiow, wyprowadzka na swoje i ogarniecie pracy na weekendy, obce miasto to dopiero mnie przeraza, ze musze sie zdac juz na siebie sama a nie jakas tam kartkowka :P

Na pewno wszystko świetnie Ci się ułoży! Ja raz pracowałam po szkole i bardziej mi to odpowiadało, niż długie lekcje a potem nauka w domu!