Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój chomik najbardziej lubi

Polecane posty

Gość gość

ciasto I tak najbardziej smakuje mu domowe ciasto takie z dobrej cukierni trochę mniej a na końcu jak już nic nie pieke to ciasto francuskie i chleb Najbardziej lubi chleb pszenny i ciemny bezglutenowy ze słonecznikiem-ale chleby są na końcu listy rzeczy ulubionych. Potem w kolejności przysmaków jest serek żółty lub kozi ser Białym też nie pogardzi Lubi bardzo nać pietruszki sałatę roszponkę i lodową oraz kapustkę młodą i świeże zioła np. bazylię Lubi kalafiorka i ziemniaczki oraz gotowana marchewkę. pomidory ogórki większość warzyw i owoców. Uwielbia orzeszki i migdały wszystkie bez wyjątków. Lubi przeróżne ziarna. Ale najbardziej lubi moje wypieki! Ciasto i serek to są te produkty które mój chomik wybiera nawet kiedy są juz one lekko zeschnięte:) Mój chomik nie jada mięsa:)

Gość gość
A ma w czym wybierać Ma 4 miski jedzenia i kolbę a oprócz tego świeże owoce i warzywa codziennie dostaje.

Gość gość
A mój nie żyje...już 3 lata i już nie chcę żadnego...

Gość gość
Moj podgryza lapki papuga , gdy te fruwaja po mieszkaniu, i probuja podebrac jego rzarcie

Gość gość
A mój biegał na luza po całym moim pokoju. Nieraz i na noc nie wracał do klatki. Wchodził pod meble, bez problemu zawołany wychodził. Jak chciał się napić i wejść do klatki skakał koło nogi, żeby go podnieść... 1,5 roku - wylew i nie ma. A pół życia leczony na nawracające zapalania dróg oddechowych...

Gość gość
Hi hi Mój jest takim dzikusem że się czasami zastanawiam czy jeszcze go kiedyś na ręce wezmę... Bo biega w takiej gigantycznej klatce z korytarzami i licznymi atrakcjami ma fuul żarcia tylko dla siebie nikt mu życia nie zatruwa i czasami mu sie pewnie wydaje że ludzi nie ma. A tymczasem niewidzialna ręka go karmi;) Ostatnio chciałam go wziąć na rękę i się okazało że ani ja nie wiem jak to zrobić ani on nie wie o co mi chodzi:D

Gość gość
23:04 Mój jest głuchy chyba. Robiłam mu kilka testów na ewentualną głuchotę i wszystkie zdał celująco:O Wydaje mi sie że mój chomik jest głuchy jak pień i ślepy jak kret. Boję się go :O

Gość gośćh
To Moj uwielbia sie glaskac i tulic.. gdy zmieniam mu rzarcie sam pcha sie na rece . A gdy wyciagne go z klatki to siedzi mi na dloni i sie lasi

Bierz go pewnym ruchem, póki co gdzieś na stół i tam do niego gadaj. Mój ostatni był przygarnięty więc już oswojony, choć i tak na poczatku nie lubił mnie i gryzł, a potem obrót o 180 stopni i przytulał się, lizał rękę, biegał za mną jak pies. Szkoda, że już nie żyje. Zresztą mam takie "szczęście", że mój żaden nie przekroczył 1,5 roku życia a łącznie miałam 7.

Gość gość
To gdzie WY TAKIE CHOMIKI kupujecie? Mi sie same nieufne i dzikie trafiają. I tak piąty z rzędu biega w klatce dzikus a jak poczuje człowieka spieprza a jak czuje że żarcie niosę to nos wystawia i wyłazi wtedy.

Gość gość
23:13 Ja do niego mówię-ale on zdaje sie mnie kompletnie nie słyszeć. Totalna głuchość chyba go dręczy... Widzieć tez jakby nie widzi-kompletnie ślepy jest... Tylko czuje na węch bierze wszystko.

Mój tam spokojnie nie siedział. Jemu wszędzie było dobrze, tylko nie na mojej ręce...choć zmęczony potrafił zasnąć obok na poduszce wtulony w moją twarz. Wiesz: chomik głuchy i tak sobie świetnie poradzi. Na wolności nie, ale w domu jak najbardziej. Głaszcz go, jeśli nie może poznać Twojego głosu, niech przynajmniej zna Twój zapach. I zaufaj mu. Chomiki bardzo łatwo wyczuwają strach. Ugryzie może raz, ale w ten sposób pozna Ciebie i z czasem się przywiąże

Gość gość
On nie lubi jak ja go biorę Robi sie taki skulony i macha łapka jakby muchy odganiał. Nie chcę nic na siłę, skoro on nie lubi to go nie biorę. wystawia tylko łepek z klatki i wącha co pani mu nowego przyniosła i jak je to daje się pogłaskac a jak skończy to znowu się odgania-chyba nie lubi tego:O

Chomik im starszy tym trudniejszy do oswojenia. Miałam takiego, który oswoił się pierwszego dnia, a miałam i takiego, że po 2 miesiącach dopiero załapał. Lubi, nie lubi. Ale zna Ciebie i ufa, więc może łaskawie pozwolić Ci na trochę czułości :P ehh...chomik i kot ma podobną naturę, pójdzie i zrobi po swojemu :)

Gość gość
Pewnie tak. Jak byłam dzieckiem to też miałam takiego wytresowanego chomika który przy nodze chodził i reagował na imie przybiegał jak pies:) Tamten to uwielbiał kiełbasę:D Nie darował jak mu od czasu do czasu kiełbasy nie dałam:D I tamten chomik to w życiu by do klatki dobrowolnie nie wrócił a te dzisiejsze chomiki to uciekają do klatek. Takie te klatki teraz wymyślne robią;)Może to dlatego.

A może...bo jak nie miał w środku rozrywek, to każda inna była lepsza poza :D Choć mojego na wolności i kołowrotki już nie interesowały. Bierz go często poza klatkę, pozna smak życia bez niej - nie będzie chciał siedzieć w środku. Choć może się zastanów. Wkurzony chomik walący i gryzący druty - nie jest łatwy :)