Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beznadziejny ginekolog

Polecane posty

Gość gość

Mam dość, mam poważne zaburzenia miesiączkowania, nudności, zawroty głowy, okres co 15 dni, potem co 30, potem plamienie cały okres, cały czas coś nie tak, a ten mnie leczy wypisując mi TABLETKI ANTYKONCEPYJNE!!!! bez badań krzepliwości krwi!!! Na dodatek mówię, że ostatnie hormony spowodowały u mnie okres cały miesiąc, a ten mi zmienia na inne - nie będe już tego brała!!!!!! Po pierwsze nie zbadana wątroba i krzepliwość, po drugie - co jesli mam nadczynność nadnerczy, guza przysadki, hiperprolaktynemię??? zero badań i wypisywanie leków... za wizytę słono płacę...już nigdy nie odwiedzę tego lekarza, koniec moich wizyt

Gość gość
a robiłaś sobie chociaż morfologię?

Gość gość
jeszcze muszę się wygadać, wściekłam się i poszłam do endokrynologa, gościu w miarę sensownie podszedł to znaczy przede wszystkim musze zrobić różne badania i wypisał jakie (na mój koszt ale zniosę to, wolę wydać kilka stów niż mieć wieczny okres!!!) chcę żeby ktoś znalazł PRZYCZYNĘ mojej choroby, a nie wciskał mi tabletki które sztucznie regulują okres i mi mówił, że jestem zdrowa bo mam normalny okres. Załosne!!!.

Gość gość
Napisz skargę. To jakiś skonczony nieuk i gnoj

Gość gość
tak morfologia idealna, za wysoka prolaktyna ale niewiele, progesteron za niski, TSH o 0,1 ponad normę... Ale gina to kij obchodziło byle mi wtrynić jakies antykoncepcyjne. leczę się u niego już rok na to i na początku wypisywał leki, miałam nadzieję na poprawę i wiecie byłam głupia i ufałam, a teraz już nigdy więcj. liczę na tego endokrynologa, że znajdzie przyczynę i ją wyleczy - cokolwiek to będzie, a nie będzie zemną pogrywał...

Gość gość
spotkałyście takiego konowała kiedyś czy tylko ja tak trafiłam... moje znajome go wychwalały, którejś wyleczył mięśniaki...eh...brak słów!!! najgorsza jest za zwłoka w leczeniu, tyle czasu przeciągał, a mogłam zacząć badania i sensowne leczenie wcześniej u kogoś normalnego! A jesli to guz, mimo, że on twierdzi, że na USG nic nie ma - już sama nie wiem, wiadomo, że się martwię ;-(

Gość gość
Możesz mieć coś z tarczyca niski progesteron właśnie powoduje plamienia. Myślę że albo masz tarczyce chora albo cos z przysadka

Gość gość
a jak ci leci dużo mało czy normalnie?

Gość gość
Wybitnie tępy lekarz pisz skargę bo jeszcze kogoś usmierci

Gość gość
"za wysoka prolaktyna ale niewiele" x kotek tu jest przyczyna

Gość gość
Masz rozchwiany cały układ hormonalny. Nic nie jest w normie.

Gość gość
idz do dobrego panstwowego

Gość gość
okresy mam normalnie sr co 30 dni, ale w międzyczasie np 15 16 17 dnia mam "drugi okres" zupełnie jak okres obfity plus plamienia regularnie średnio od 10-12 dc do czasem końca czyli do 30 dnia albo czasem do 20, czasem 25 różnie! Czasem nie ma tego drugiego okresu w środku tylko np bardzo obfite plamienia w kilka przypadkowych dni w inne normalne, niedużo. To jest jakaś patologia. Brałam progesteron, potem luteinę - to nic nie zmieniało, plamienia jak były tak są. Plus nowość - mdłości - w życiu nie miałam mdłości, a teraz między 12-18 dc mam mdłości i zawroty. Miał ktoś tak???

Gość gość
Dziwne że prywatnie trafiłaś na takiego, co nie chce badań robić. Dla mnie chodzenie do gina na NFZ to męka, za każdym razem trzeba się o wszystko prosić (mało tego wg umowy z NFZ podczas wizyty (raz na miesiąc, gdzie zapisujesz się i musisz czekać trzy miesiące) przysługuje ci tylko jedno badanie :/ więc albo zrobisz cytologie albo usg dopochwowe. Także nasz kochany fundusz każe pacjentkom wybierać, co zbadać, albo inaczej na co zachorować. Skierowania na badania też nie uświadczysz. I jak mamy się dowiedzieć co nam jest? Od kilku lat cierpię na trądzik (mam 25lat) i tak samo lekarz rodzinny jak i dermatolog pokierowali mnie do ginekologa, bo to ewidentnie problem z hormonami, a co robi ginekolog, nie da skierowania na badania, ale na oko przepisze tabletki. Niestety pewnie to nie wina lekarzy, bo oni mają związane ręce umowami z nfz , mają limit i muszą się trzymać, także albo ci się trafi, albo rób prywatnie :(

Gość gość
moja koleżanka z klasy miała częste miesiączki wiem bo facetka z wf na nią się darła myślała że oszukuje potem okazało się że biedaczka ma białaczkę

Gość gość
Dziękuje wam za rady. Jesteście bardzo kochane! <3 myslicie że to prolaktyna???

Gość gość
Musisz zrobić usg i zbadać przysadke i tarczyce.

Gość gość
to nie białaczka, ostatnio robiłam rozmaz krwi i nie mam żadnych form blastycznych, same normalne składniki krwi, także raczej wykluczam białaczkę ;) na szczęście

Gość gość
zbadałam USG tarczycy - 100% zdrowa tylko TSH za duże, ten endokrynolog ma mnie dalej diagnozować na szczęście uff... mam nadzieję, że coś wyjdzie bo mieć cały czas plamienia i okres to bardzo uprzykrza życie a to badanie przysadki jak zrobić??? najgorsze, że moja rodzina uważa, że zwariowałam, że latam po lekarzach bez przyczyny. Mama się na mnie drze, że to normalne, że mogą się pojawią plamienia. ha ha ha nie mogę słuchac takich bzdur. Mam 24 lata