Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośće

uwierzyć w siebie, pomóżcie

Polecane posty

Gość gośće

Pomóżcie mi uwierzyć w siebie, czuje się niezgodna miłości i gorsza niż inne kobiety, jestem w związku a cały czas się boję że mój partner odkocha się, cały czas nie wierzę że mnie kocha, bo za co? Patrzę na kobiety na ulicy i boję się ich, boję się sprzedawczyni w sklepie, że mój chłopak kupując kalafior się zakocha i odejdzie ode mnie. Nie radzę sobie z tym zupełnie, nie zawsze tak było, jesteśmy razem rok, a zaczęło się jakieś pięć miesięcy temu. Zastanawiam się może faza chemii mi schodzi i taka jest reakcja na hormony? Albo już nawet myślałam, że partner to czuje i ja telepatycznie to odbieram, wiem ze to brzmi śmiesznie, ale nie miałam nigdy tak w żadnym poprzednim związku, zanim się poznaliśmy byłam długo sama, może z tej samotności?

Gość gośće
Boję się go poznawać z moimi koleżankami, zawsze mam ścisk w żołądku kiedy gdzieś wychodzimy, jak sobie z tym poradzić? Masakra jakaś.

Gość gość
Idź do psychologa albo psychoterapeuty - polecam, bo jestem po terapii. Idź do biblioteki i poszukaj książek parapsychologicznych (ja je tak nazywam) o doskonaleniu siebie. Nie widziałam pozycji wprost traktujących o budowaniu poczucia własnej wartości, ale sięgaj po różne pozycje - nawet pozornie nie na ten temat - zapewniam, ze w każdej coś dla siebie, czy o sobie znajdziesz.