Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciazaaa

Polecane posty

Gość gość

jestem w 9 tygodniu od okresu. byłam u lekarza. przy usg stwierdzil ciążę 7 i pół tygodnia. miesiaczke miałam 2 marca. pierwszym razem byłam 5 tydz i 2dwa dni i był 2,5mm pecherzyk. powiedział że to napewno nie 5 i dwa dni tylko 4 i pol. który to faktycznie tydzień od zap czy do zaplodnienia mogło dojsc 10 marca? ?? pytam bo chcem wiedzieć czy to dobrze rosnie wszystko. ..

Gość gość
Skoro ciąża jest młodsza niż wynika z ost. okresu to jakim cudem miałabyś zajść zaraz po okresie czyli 10 marca? Usg podaje wiek ciąży od ost. okresu czyli do daty zapłodnienia dodaje 2 tyg.

Gość gość
a lekarz mogl powiedziec że od owulacji minęło 7 i pol tygodnia czy raczej nie?

Gość gość
wątpliwe, lekarze operują datami od ostatniego okresu. Mnie wyszły 2 tyg. róznicy między terminem z om a z usg i lekarz podając wiek z usg od razu powiedział, że albo ciąza jest młodsza albo dziecko jeszcze nadgoni i na kolejnym usg będzie się wiek zgadzać. Ciąza faktycznie była młodsza. A co twój lekarz powiedział na te różnice?

Gość gość
nic nawet zdjecia nie dał poprostu zapytałam który to tydzień odpowiedzial proszę pani 8 tydzień i za chwile dodał 7 i pół tygodnia , ale dziwi mnie że byłam prywatnie i w 5 tyg i w dniu od okresu był pecherzyk 2 ,5mm i mogło wtedy być 4 tygodnie i 2 dni od zapłodnienia?

Gość gość
powiedział to jest 8 tydzień dodał do tej wypowiedzi dokladnie to 7 i pół tygodnia proszę pani . ale dziwi mnie że jak byłam prywatnie to był 5 tydzień i 2 dni i stwierdził ze to gdzieś 4 tydzien i dwa dni pecherzyk mógł mieć po 4 tyg od zaplpdnienia tylko 2,5mm ?

Gość gość
Nie, jeśli byłaś w 5t2d od ost. okresu to wątpliwe abyś była w 4t2d od zapłodnienia, bo z tego wychodziłoby, że to od okresu był 6t2d. Przy takiej wielkości pęcherzyka ciąża jest ewidentnie młodsza. A na kolejnym usg co był widać i jakie wymiary?

Gość gość
dzięki kochana taka byłam w szoku że on nic nie spytalam. .. nie dał też mi zdjecia usg ale wiem że było już tentno

Gość gość
dzięki kochana taka byłam w szoku że on nic nie spytalam. .. nie dał też mi zdjecia usg ale wiem że było już tentno

Gość gość
No czyli skoro jest zarodek z akcją serca to wg wieku ciąży jest ona po prostu młodsza niż wynika to z om. Najwidoczniej owulacja się opóźniła i zaszłaś w ciążę później. Najważniejsze że rozwija się prawidłowo do wieku określonego na usg.