Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

farbowanie dzień po dniu z blond na braz

Polecane posty

Gość gość

Hej, Wczoraj byłam u fryzjerki i pofarbowała mi włosy pierwszy raz z średniego, mojego naturalnego brązu na blond, bo od dawna mnie korcilo.kolor niestety mi się nie podoba i nie czuje się z nim dobrze, a wręcz bardzo zle. jest to zlotawy blond, mi wydaje się zbyt żółty bardzo chce go usunąć, myślałam żeby sama przefarbowac go dzis na braz, wiem już na pewno ze nie chce blondu. Martwi mnie tylko to jaki kolor wybrać żeby włosy wyszły ładne brązowe no i żeby za bardzo nie ucierpiały. czy któraś z was tak robiła czy ktoś mógłby coś mi poradzić? Naprawdę czuje się beznadziejnie jako blondynka.

Gość gość
Proszę poradźcie mi coś

Gość gość
Up

Gość gość
Up

narazie musisz odczekać kilka dni bo włosy ci wypadną. zafarbuj na ciemny brąz, kolor i tak się wypłucze i będzie jaśnieć.

Gość gość
Jak zafarbuje ciemnym brazem to nie wyjdzie jakiś dziwny kolor? Bo np podobno jka się czerń położy na blond to może wyjść zielony? Kiedyś farbowalam dzień po dniu bo coś tez nie wyszło ale to były ciemne kolory i włosom nic nie było. Ale rozjaśnianie bardziej szkodzi włosom wiec pewnie teraz byłyby w gorszym stanie?

Gość WiosennaAura
Miałam podobny problem. 2 tygodnie temu zafarbowałam się na blond. Nosiłam ombre, a od góry miałam naturalny kolor, czyli typowo słowiański, mysi, nijaki. Jak wyszłam od fryzjera, to byłam załamana, bo kolor był bardzo jasny...Strasznie się czułam. Tragedia. Na drugi dzień chciałam pójść jeszcze raz do tej fryzjerki i zafarbować na obojętnie jaki kolor, byle usunąć blond!!! Ale coś mnie powstrzymało. Dam Ci rade, daj sobie czas. Musisz się przygotować do nowego wizerunku. Po pierwsze, pokombinuj z makijażem! Po drugie-kolor po tygodniu nie będzie już taki nachalny! Czas, czas, czas! Nie postępuj pochopnie. Za kilka dni obecny blond nie będzie wydawał się takim koszmarem ;)

Gość gość
Ale sobie zmarnowałaś naturalne włosy, teraz powrót nie będzie łatwy.Trzeba pigmentować, koloryzować, sama tego dobrze raczej nie zrobisz, a jak zaczniesz coś cudować to zniszczysz włosy i zostaniesz z zieloną poświatą. Złocisty blond, moze przebija.c żółty , żółty to krok to zieleni jak się to nieumiejętnie zrobi.Żółć gasi fiolet, masz pojęcie o całej numeracji farb? Możesz też zrobić płukankę, która zgasi żółty odcień, tylko trzeba mieć jakieś pojęcie o kolorach bazowcych, pośrednich, nie wiem czy wiesz o czym tutaj napisałam?

Gość gość
No nie mam zbyt dużego pojęcia... Nie chce też cudowac, chciałam po prostu zmienić na braz a odrosty juz by sobie same rosły, jak kolor by sie spłukal to vo jakiś czas bym zafarbowala brazem...na prawdę nie da rady reego zrobić tak prosto? Jakbym teraz nałożyła brąz?

Gość gość
Jaki brąz najlepiej wybrać żeby to pokryć, żeby wyszedł średni brąz ?

Gość gość
spróbuj ciemny blond , ciemny brąz może wyjść czarny