Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka jezykow pomocy

Polecane posty

Gość gość

mam dylemat uczylam sie kiedys niemieckiego ale bylo to kilka lat temu Poziom b2 /c1 ale mam ptoblemy z mowieniem bo dawno nie mialam stycznosci z niemieckiem moj angielski to porazka A2 i to takie troche naciagane za 5 miesiecy wracam do pracy tzn bede zmuszona szukac nowej Chce sie przygotowac do tego i stad moje pytanie Co byscie polecili pojsc na konwersacje z niemca i szukac pracy z dobrym poziomem tego jezyka a samodzielne uczyc sie anglika w domu czy pojsc na kursc angielskiego i jakims cudem dojsc chociaz do poziomu b1? nie stac mnie na dwa kursy....

Gość gość
a na studiach jaki masz język?

Gość gość
jestem juz po studiach

Gość gość
po studiach jesteś, a lubisz seks kotku?:)

wyjedz do Niemczech do Hamburga, tam jest dzielnica czerwonych latarni, i zarobisz i się z jezyka podszkolisz:] Dwa w jednym:]

Gość gość
ale dno na tym forum.... czy nie ma tu juz notmalnych ludzi??????

Gość gość
wyjechac "do Niemczech" dziewczyno matura to chyba i za 10 lat bedzie nie dla Ciebie...

Gość gość
martusiaoop ale to bylo o Tobie! dno intelektualne

Idź do policealnej szkoły językowej - niektóre są darmowe, albo kosztują 100zł / mc (dofinansowane z Unii).

Gość gość
Wiesz poziom b 2/C 1 to płynna mowa z pełnym rozumieniem i mową

Tak, kurs jednego języka,a drugiego ucz się samodzielnie. Ja chodzę na indywidualne lekcje rosyjskiego, sama uczę się francuskiego, a dwa mam w szkole.

Gość gość
ja myślę,że profesjonalna pomoc lektora pozwala szybciej nauczyć się języka. Wiadomo, że zawsze lepiej jest, jesli ktoś wskaże błedy i nakieruje na prawidłowa wymowę etc. Ja jestem na kursie języka niemieckiego w warszawie http://www.warszawa.oei.org.pl/nauka-niemieckiego-w-warszawie/ i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
idz na kurs niemieckiego angielski w domu

Gość gość
Ja od 3 miesięcy uczę się niemieckiego w http://www.mawil.pl/ . Jestem bardzo zadowolona z efektów, bo już widzę, ze faktycznie coś umiem. :) W następnym roku zdaję maturę z niemieckiego i jestem dobrej myśli.

Gość gość
to zalezy bo sa sposoby na taka nauke 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Fajnym rozwiązaniem jest zapisanie się do szkoły językowej. Z osobistych doświadczeń polecam empik school . Mają teraz ciekawą ofertę wakacyjną z 500 złotowym rabatem.

Ze swojej strony mogę polecić ci kurs konwersacyjny metodą Emila Krebsa. Znajdziesz go na www.Krebsmethod.com. Sama z niego korzystałam , bo nie stać było mnie na kursy stacjonarne. szczerze, to nie żałuję. Kurs jest przystępny można go włączyć w samochodzie i koncentruje się na tym co najważniejsze - mówieniu w języku obcym. Cena zamyka się w 140 zł (nie pamiętam dokładnie). Fajny sposób na poćwiczenie konwersacji, bo lektor oprócz takich zdań w stylu powtórzy (jakiś dźwięk , słowo, czy zdanie ) zadaje ci też pytania na które powinieneś poprawnie odpowiedzieć.