Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M a m i n k a

czy porod jest rzeczywiscie az tak bolesny ?

Polecane posty

Gość gość
rodziłam 3 m-ce temu i nadal twierdzę, że nigdy więcej. Da się wytrzymać ale boli :( rodziłam 4 godz (jak na pierwszy poród to podobno szybko)

Gość gość
Dziewczyny maja racje dla mnie to był horror krorego nie zapomnę nigdy a córka ma 20 lat. Myslalam ze ktoś mnie uderza bejsbolem w plecy żeby złamać mi kręgosłup a brzuch rozrywa granat. Bierz dziewczyno znieczulenie po cholerę i w imię czego masz cierpieć . Pozdrawiam :)

Gość gość
Pomysl o tym, że jakoś na ulicach pełno kobiety z dziećmi, mamy 2,3 czasem więcej, wszystkie one mają za sobą porody :-) Każdy poród jest inny. Na pewno boli, ale naprawdę najważniejsze jest nastawienie. Jeśli sobie powiesz Dam Radę, będziesz spokojnie współpracować z Położna to może akurat będziesz w gronie tych, które urodziły bez problemu. A jak się boisz bardzo to zawalczyć o zzo.

Gość gość
tak mają po 2-3 dzieci. Ale mamy XXIwiek na litość boską. Mamy wybór. Nie musimy jak nasze babki umierać podczas porodu

Gość gość
ja darłam się na całą porodówkę żeby mi zrobili cesarkę ale nie zrobili i do dziś jestem im wdzieczna bo szybko zapomniałam i doszłam do siebie i sie udało naturalnie a panikara i histeryczką jestem jakich mało wiec jak ja dałam rade to i wy dacie

Gość Venuss34
Czy poród jest bolesny?Niestety tak, ale na pewno można starać złagodzić jego przebieg. W jaki sposób? Np. poprzez zastosowanie żelu położniczego. Kiedyś pracowałam w szkole rodzenia i spora popularnością cieszył się żel położniczy Gynotal, moje klientki go bardzo rekomendowały.

Gość gość
Nie prawda. Ja rodzilam i w sumie pierwszy wraz z bolami 40 minut, a drugi 35 z bolami.