Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość gosc autorka

Problem z lokatorka prosze o opinie

Polecane posty

Gość gość gosc autorka

Witam, w skrocie - jestem po rozwodzie pare miesiecy bez dzieci, kupilam calkiem niedawno bardzo komfortowy dom. Co wazne na dole mam 2 duze pokoje i kuchnie oraz ubikacje na 1 pietrze sa 2 pokoje i lazienka i na 2 pietrze sa 2 pokoje i lazienka. Ja mieszkam na 2 pietrze. Dom kupilam z mysla ze bedzie to moja inwestycja ale obecnie tutaj mieszkam. Zeby szybciej umeblowac i wyremontowac dom postanowilam wynajac pokoj pare miesiecy temu. Trafila mi sie super lokatorka z oglszenia. Ma 24 lata i pracuje (3 dni w tygodniu). Jest mila sprzata po sobie itd odwiedza ja rodzina i tam czasem znajomi. Ona mieszka w sumie na 1 pietrze wiec nie wchodzimy sobie w droge. I teraz moj problem - 2 tygodnie temu lokatorka poznala chlopaka - i praktycznie od pierwszej randki on u nas nocuje. Przez pierwszy tydzien wpadal do niej o 23 i zostawal na noc - za kazdym razem byl pijany i chyba pili razem bo rano zastawalam w duzym pokoju armagedon. Ale 2 tydzien jest tutaj non stop. Niestety przez te iles dni nie mialam okazji go poznac - tz nawet sie nie przywital ani lokatorka go nie przedstawila. Wczoraj wracam do domu po pracy a tu moja lokatorka i ten typ praktycznie sa nieprzytomni od alkoholu. Tak wlasnie poznalam tego goscia po 7 dniach jego pobytu u mnie w domu. Koles zaczol mnie pouczac jak powinnam przestawic meble ze powinnam segregowac smieci i tego typu pierdoly. Mowiac mi to siedzial na mojej lawie. A pare dni wczesniej odkrylam ze mam peknieta (nowa szafke) pod tv tak jak by ktos na niej siedzial. Wyszlam z domu zeby sie uspokoic i wrocilam o polnocy - zastalam otwarte drzwi - oraz nagrzany do czerwonosci piekarnik w ktorym bylo spalone jedzenie oraz kupe dymu. Wylaczylam to i poszlam spac. Lokatorka jak i chlpak chyba spali pijani. No wiec tak - ta dziewczyna przed tym jak poznala tego goscia byla bardzo fajna a teraz prez te 2 tygodnie nie poznaje jej. Martwie sie o swoj dom i o to co zastane po powrocie, martwie sie ze mi cos zniszczy a pozatym uwazam ze tygodniowe odwiedziny kogos kogo sie zna 2 tygodnie to przesada. Staram sie byc wyrozumiala i rozumiem ze moja lokatorka si echyba zakochala ale bez przesady. Czekam az wroci z pracy i przeprowadze z nia rozmowe. Jak okaze skruche i stwierdzi ze zachowuje si enieodpowiednio bedzie ok. Jak wroci i swtierdzi ze nic sie nie stalo - dam jej wypowiedznie z opcja natychmiastowa. A dodam ze koles mieszka z rodzicami. Przesadzam ?

Gość gość
wywal od razu - mam doświadczenie z takimi "lokatorami" w blokach najpierw dają Ci wersję demo, płacą i są grzeczni przez miesiąc albo dwa, a potem zaczyna się unikanie płacenia, demolki i aroganckie zachowanie Niestety chamstwo jest rozpowszechnione w naszym kraju

Nie rozmawiaj z nim, tylko z nią. Poza tym jeżeli oni są parą (i to taką dopiero co), a Ty sama - jesteś w mniejszości. Instynktownie to działa tak, że para zaczyna się szarogęsić (ona i on czują się zaje/biści, bo ona zdobyła faceta, on zdobył babę i już wszystko o świecie wiedzą). Daj im (a właściwie jej) czas do końca miesiąca na wyprowadzkę, szukaj kogoś nowego. Twój dom, Twoje zasady. A gdyby były problemy, dzwoń po policję.

Gość gośćastmaty
Wywalić, inaczej wejdą Ci na głowę. A potem zmienić zamki w drzwiach ps Powiedz, że bliska kuzynka musi u Ciebie zamieszkać.

Gość gość
Co? - nie zapytała czy może nocować gości? To dla mńie nie do zaakceptowania. Rozmowa byłaby juz po 1-szej nocy jego. Raz, ze ona płaci za jedna osobę a nie dwa, a dwa demoluja i zakłócają spokój ... Wywal !!

Gość gość
Warto też wycenić szkody (pęknięta szafka) i zażądać odszkodowania ;) Swoją drogą, skoro on przez tydzień u Ciebie mieszka, to również powinien coś płacić, czyż nie?

Gość gość
Wcale nie musisz kłamać, ze ktoś chce mieszkac, ja bym z góry zapowiedziała ze albo chłopa kończy wizyty, albo do widzenia lokatorko. I wspomnij jak ma zamawia uregulować za zniszczenie. Przestraszy sie i uspokoi albo wynocha.

Gość gość gosc autorka
Ja z nim nie mam zamiaru rozmawiac. Ja znam od paru miesiecy a jego widzialam raz. Ona zna go 2 tygodnie. Problem jest w tym u mnie w domu (gdzie sa moje papiery dokumenty rzeczy pamiatki itd przebywa tydzien czasu koles ktorego widzialam wczoraj pierwzy raz i to byl pijany) Od kad ona go poznala nie sprzta - malo tego robi syf i niszczy moje rzeczy. A to polka peknieta, a ta szklanka rozbita, do podlgi mozna sie przykleic po ich nocnej libacji. Nie moja w tym rzecz jakiego chlopaka wybrala sobie moja lokatorka - ale dla mnie to menel ktory przychodzi za darmo pobzykac . Chodzi o to ze ja go widzialam raz i byl pijany - a on przebywa w moim domu non stop. Jutro np moze sie zakonczyc ten szybki romans a on zniknie z moimi rzeczami i szukaj wiatru w polu... lokatorka mimochodem wspomniala ze jest wspanialy i ufa mu bezgranicznie.....a ja sie obawiam ze za pare dni wpadnie z kolegami i wyniosa mi pol domu. Gdyby jego odwiedziny byly normalne w sensie przyjdzie przestawi sie zamieni 2 zdania i niechaj sie grzmoca w tym pokoju to rozuiem- ale koles jest non stop pijany.A lkatorka zakochana

Gość gość gosc autorka
ale musze przyznac ze koleś ma czym grzmocić, bo raz łaził po domu nago i fujarę miał taką, że większośc waszych facetów mogłaby tylko pozazdrościć

Gość gość
narazie przymykalam na to oko jak spal pierwsza noc czy tez druga. Pomyslalam ze spoko - kazdy z nas tak ma jak pozna druga osobe. Tez bez sensu prosic o kase jak koles jest dopiero tydzien. Mysle zebym to zaakceptowala jak by moja lokatork apowiedziala - sluchaj poznalam goscia - swietnie sie bzyka daj mi pare dni nie wiem tydzien dwa na nacieszenie sie soba a potem to jakos uregulujemy. Ale nic takiego nie mialo miejsca. J arano wstajac nie wiem czy on dalej jest czy nie - bo nie sciaga butow tylko wszystko zabiera do niej do pokoju. NIby na poczatku wydawalo si eto malo inwazyjne. Ale np w niedziele koles wyszedl popoludniu - bo sie umowil ze znajomymi na picie, po czym o 23 wrocil nawalony do nas. A lokatokra ucieszona ze chyba sie stesknil.

Gość gość gosc autorka
wpis z dziś to nie moj, natomiast ten z 18:08 moj.

Gość gość
facet chodzi ci goły,ty się napalasz na jego pałę to o co ci chodzi

Gość gość
jeszcze bezczelnie opisuję,że facet ma pałę do pozazdroszczenia,ciekawe ile pał widziałaś,pewnie się k***isz że kupiłas dom