Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy prosze pomozcie...

Polecane posty

Gość gość

Mam 6 tygodniowego synka, od jskiegos czasu w ogole nie spi w dzien, jest marudny, placze. Zmienilam mu mleko z bebiko na nan pro ale na tym boli go brzuszek. Je wlasciwie ciagle, bo co pol godziny/godzine ale zamiast zjesc 120ml co trzy godziny je po 50 co pol placze i wypluea. Nie mam czasu nawet sie wysikac, mam wrazenie, ze wszystko robie zle...i to przeze mnie. Nie wiem co robic

Gość gość
Oprocz tego przyzwyczailam go dp rak i do naszego lozka. Jestem beznadziejna matka, zalamana

Gość Pyskata90
Do zmiany mleka dziecko należy przygotowywac stopniowo czyli mieszać pol na pol a później bezpośrednio. Może to mleko mu nie odpowiada albo ma kolki. Najlepiej idź z małżeństwem do pediatry. I głową do gory wiem co przechodzi z ale nikt nie mówił ze macierzyństwo to łatwa sprawa.

Gość Pyskata90
MALENSTWEM worki

Gość gość
Do pediatry

Gość gość
Ech, w piatek idziemy do lekarza to spytam sie co powinnam zrobic..

Gość gość
Nie jesteś zła matka to jakiś kryzys są tzw dni glodowe tez poczytaj o tym, lekarz coś pomoże

Gość gość
mi to wygląda na kolki,poczytaj sobie są sposoby i leki kup probiotyki,np bio gaia, espumisan 100 do każdego karmienia po 5 kropelek,a może nietolerancja laktozy? wtedy delicol do mleka za każdym razem kilka kropel

Gość gość
Gość Anka-super,badz z siebie dumna. Innych nie oceniaj różnie bywa ,ja swojego tez nie karmilam bo nie mogłam i co mam sie pociac?? Autorko spokojnie poczatki bywają trudne-może to kolki?polecam krople sab simplex ,rewelacyjne . Glowa go góry i staraj sie nie dolowac ,nie plakac maluszek tez cie wyczuwa i może udzielać mu się Twój nastrój.... Dacie rade pozdrawiam.:-)))

Gość gość
A próbowałaś zamiast lozka i rak ,bujaczek ?u nas sie sprawdzilo

Gość gość
Dzisiaj podaje mu infacol, jesli to faktycznie kolki, tak jak na opakowaniu jest. Tylko, ze po kapieli i mleku okolo 20.00 zasypia i spi ladnie budzac sie z dwa razy na mleko, ktore w nocy zjada normalnie. Nie wiem czemu w dzien sie tak zachowuje

Gość gość
Może za dużo bodźców ?odpuść odwiedziny rodziny,mów szeptem przytulaj .... Przeczekaj dzieci tak czasem maja... mój młody darl sie do 3mc zycia myślałam ze umrę nie dam rady ... .plakalam razem z nim byłam wykonczona,dzis ma 9mc jest ok zlecialo nie wiem nawet kiedy. ..wam tez zleci ,zobaczysz. Jedynie cierpliwością i miłością możesz mu teraz pomoc....jeszcze mi przyszlo do glowy picie,dajesz mu ? Rob na brzuszek cieple oklady ,masuj

Gość gość
Ja mialam to samo . jak skonczyl miesiac przestal spac w dzien ciagle na rekach ciagle płacz. Ja plakalam z nim z bezradnosci.bylam u wielu lekarzy jednak nic mu nie bylo.po prostu ten typ tak ma.skonczyl 3 miesiace i minelo.byc moze to byly kolki wyprobowalismy wszystkie sposoby. Teraz ma 14 msc i jest bardzo zywiolowym dzieckiem.nie usiedzi sekundy taki temperanent.a co do mleka tez próbował wielu bo jadl co godz w nocy . kupiliśmy humane 1 plus ktora jest zageszczona i to byl strzal w 10. Zaczal sie budzić tylko raz w nocy. I do tej pory jest na humanie i jest ok.wiem co przezywasz ale cierpliwosci zycze niektore dzieciaczki naprawde daja w kosc ale to minie:-)

Gość gość
Biedne te dzieci ma tym mleku modyfikowanym współczuję taki syf pić

Gość gość
Mam teraz matury i niestety musze synka zostawic a to z mama a to z mezem..mozw dlatego jest taki zdenerwowany. W piatek ide do pediatry, jak nie pomoze to w przyszlym tygodniu zadzwonie do prywatnego lekarza. Do tej pory bede dawala mu infacol i coz nie wiem co wiecej :( daje mu rumianek lub koperek do picia

Gość gość
Niestety niekiedy naprawdę nie można karmic piersia.przez takie uwagi można w depresję popasc ja bardzo chciałam karmic i walczylam miesiąc plakalam po katach bo czulam sie jakaś gorsza niestety pokarmu bylo tak mało ze praktycznie nic przez caly dzien sciagnelam gora 20 ml wiec czym ja mialam to dzieciatko nakarmic??? Dostawianie co chwile 3 rodzaje laktatorow herbatki bawarki nic nie pomoglo.mialo mi dziecko z glodu umrzec?

Gość gość
Moja córa zaczęła się tak zachowywać po około miesiącu od narodzin, później okazało się że ma skazę a karmiłam ją piersią nie stety musiałam przestać bo pokarm mi zanikł na diecie bez nabialu. Skaza już po roczku zanikła tak sama od siebie. Ma prawie trzy lata a i tak nie zawsze przesypia całej nocy okazało się ,że moja mała po prostu jest dzieckiem z bardzo trudnym charakterem. Początki sa ciężkie ale dasz radę ;)

Gość gość
Moze faktycznie ma skaze..nie wiem :((

Gość Pyskata90
A nie ma wysypki ale takiej nie typowej czyli zaczerwieniona buzia zazwyczaj i krostki się robią później zaczyna się robić taka skorupa. Strasznie swędzi i dzieciątko jest nie spokojne.

Gość gość
Ma zaczerwieniona buzie..

Gość Pyskata90
Ale może to z płaczu jeśli płacze?

Gość gość
Ech nie wiem...nie nadaje sie na matke..tak sie martwie

Gość gość
Nadajesz sie bo sie martwisz troszczysz szukasz rozwiązań....spokojnie,maluch ma dopiero 6tyg musisz go poznać nauczyć sie jego jak i on ciebie....poznać jego zachowania,nauczyć sie rozpoznawać jego placz....uwierz mi za kilka cięższych chwil oderchniesz i np.doskonale będziesz wiedziała czy placze i marudzi bo cos mu jest czy poprostu taki ma humor i nic się nie dzieje....

Gość gość
Ja mysle ze to skok rozwojowy. Ale idz do lekarza niech go zobaczy.

Gość gość
Jeszcze pare dni temu bylam pewna kiedy go cos bolalo, a kiedy marudzil. Ale o tych paru dni gosci u mnie mama, ciagle stoi nad moja glowa i kazdy placz malego to na pewno wedlug niej boli go brzuch, KAZDY. Ja sie wtedy bardziej denerwuje, chce mi sie plakac..moze maly tez dlatego tak reaguje..nie mam pojeciaa

Gość gość
Do tych wielkich karmiących piersią co was obchodzi kto jak karmi wielce się bulwersujecie że ludzie mają dosyć waszego wystawiania cyca w sklepach i innych miejscach a wiecie co najbardziej mnie śmieszy babsztyl który karmi dziecko powyżej 6 miesięcy do 3 lat.

Gość gość
Moja córka po szczepieniu miała identycznie.

Gość gość
Wroc do bebiko!!!! Ja po bebiko chcialam dac nan bo takie bylo w szpitalu i dziecko nie robilo kupy przez 1 dzien i sie meczylo bonie moglo zrobic! W koncu podalam laktuloze i czopek i wyszla kuuuupa jakiej ja bym sie nie powstydzila;-) (Mialo 2 tyg)... Wrocilam do najtanszego mleka na rynku i .... Co pielucha to kleks a dziecie happy! Bebico ma blonnik a nan powoduje problemy z wyproznianiem, poczytaj na forach. A ze dziecko marudzi? Jest coraz starsze i domaga sie uwagi. Sproboj odzwyczaic od raczek, poczytaj na necie....

Gość gość
Wrocilam do bebiko, a jedna kupa dziennie starczy? Czy musi byc po kazdym mleku?

Gość gość
Jedna starczy ale jesli jest zielona a nie zolta to moze sugerowac problemy z trawieniem... I kolki...