Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy chińska herbata jest najlepsza?

Polecane posty

Gość gość

Czy chińska herbata jest najlepsza? Czy to po prostu chodzi o to, że sposób parzenia herbaty na wzór chińskiej tradycji jest taki idealny?

Gość gość
cinska herbata jest najgorsza. herbata ze SriLanki jest najlepsza

Gość gość
Serio? To o co chodzi z tym całym roztkliwianiem się nad chińskimi herbatami? Czy to kwestia gusti

Gość gość
temat fajne prowo

Gość Dorota451
Ja tam myślę, że nie ma czegoś takiego jak najlepsza herbata, kawa, soczek czy inne takie. Ile ludzi, tyle gustów - w końcu każdy ma prawo uważać własną herbatę za najlepszą, bez względu na to, czy była parzona jakimś mega sposobem, czy po prostu zalana wrzątkiem jak zwykła herbata z dyskontowej saszetki... Fakt, że niektórzy mają swoje herbaciane pasje, a jak ktoś zajmuje się tym biznesowe, jak np pani z tego wywiadu: http://www.wyspa-kobiet.pl/sekrety_szczescia/2302.html to tym bardziej może mieć specyficzne upodobania czy opinie, ale nie dajmy się zwariować i pijmy herbatę jaką lubimy i tak zaparzoną jak nam pasuje:) O.

Gość gość
Ja nie lubię chińskich herbat. Nie jestem znawcą, ale te herbaty, a la yunan i inne, nie smakują mi. Lubię indyjską, a chyba najbardziej herbaty z Cejlonu.

ja nie lubie i wolę polskich producentów, takich jak clemar i oczywista bardzo lubię pić kawę;)

Gość gość
Najlepszą chińską herbatę jaką piłam był yunnan golden tips kupiony na kawa-czy-herbata.pl