Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoa ma czerniaka chetnie pogadam

Polecane posty

Gość gość

Moja histora mialam czerniaka poszlam do dermatologa zamrozila mi go minelo 3lata a tu zrobil sie wyczuwalny guzek w skorze i troche na zewnatrz widac czarne boje sie dzis lekarz ale strach tak mnie paralizuje

Gość gość
Pierwsze słysze ,zeby znamie zamrazac !!! znamiona podejrzane sa usuwane i badane histopatologicznie.Nie rozumiem przeciez zaden lekarz na oko nie stwierdzi ze na 100% to jest czerniak od tego sa badania histopatologiczne ..Ja miałam czerniaka i wycieto mi znamie to po badaniu okazało sie ze to czerniak i kolejnych 10 znamion podejrzanych i za kazdym razem oddawane do badania .Ja miałam to szczescie miałąm in situ 1 stopnia ,sama poszłm do dermatologa bo nagle pojawił mi sie pieprzyk i szybko zaczał rosnąć , podejrzenia sie potwierdziły i zaraz wycinka ,onkologia przychodnia i tak przez 4 lata tam jezdziłam na kontrole ,po 5 latach mam juz sama sie obserwowac .Lekarz moze ci jedynie powiedziec ze jest podejrzenie o czerniaka badaja specjalaną taka lupa ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa ) . Pozatym dermatolog kieruje cie na onkologie ,dermatolog nie leczy czerniaka !!!!

Gość gość
No wlasnie to byl chyba blad

Gość gość
wydaje mi sie ze to temat wymyslony .... po co wogole takie bzdury tutaj wypisujesz .Jesli bys pisała prawde co do tego czerniaka , to bys cokolwiek napisała ...po co wy sie bawicie w takie bzdurne wymyslanie teamatow o ktorych nie macie zielonego pojecia ???? zycze zdrowia ...!!ciesz sie nim ,obys nigdy nie doswiadczyła tej choroby .wizyt zabiegow nie daj boze chemi itp.amen!

Gość gość
To prawda dzis ide do chirurga onkologa i bardzo sie boje siedze jak na szpilkach dlatego napisalam to prawda bylo tak ze zrobilo mi sie cos dziwnego miedzy piersiami czaene i sacace sie poszlam do dermatolova doktorka powiedziala ze to czerniak mialam 21lat nie wiedzialam co to powiedziala ze mi to zamrozi to najlepsze na to zgodzilam sie przeciez poszlam do lekarza dzis mija 3i pol roku a w tym miejscu pojawil sie guzek czarna plamka i jest to nie rowne w tym miejscu mam zmieniona skora prawie biala

Gość gość
to nie dobrze wrozy ,ale trzeba byc dobrej mysli ..jak tam po wizycie ?