Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak tętna płodu skończony 8 tydzień

Polecane posty

Gość gość

za 2 dni 9 tydzień 2 tygodnie temu nie było zarodka teraz jest, ale nie ma (albo lekarka nie widzi) serca mam skierowanie do szpitala, tam jeszcze raz sprawdzą, ale jest podejrzenie ciąży obumarłej czy jest jeszcze jakaś szansa ? Nie mam pojęcia kiedy miałam owulację, na pewno mi się przesunęła

Gość gość
Współczuję

Gość gość
miało być, że za 2 dni będzie skończony 9 tydzień i zacznie się 10

Gość gość
W 10.tc plod powinien miec juz ok 3cm. Raczej niemozliwe,zeby lekarka przeoczyla serduszko. Jesli ciaze masz mlodsza o 2tyg to i tak plod powinien mierzyc ok 1cm i tez serca trudno byloby nie zauwazyc. Mimo wszystko trzymam kciuki,zeby wszystko bylo ok. Moze ma stary sprzet... w szpitalu na pewno jeszcze raz wszystko sprawdza.

Gość gość
cóż, zdarza się

Gość gość
ona mi coś mówiła o zawiązkach płodu, nie wiem co to znaczy, w ogóle byłam w szoku

Gość gość
A podzla Ci wymiar plodu CRL? Jezeli przez zawiazki plodu mam rozumiec,ze dopiero sie tworzy to nie wyglada to dobrze... plod juz powinien byc spory. Na przelomie 7-8tc corka miala 1cm,zalazki konczyn (takie kuleczki). U Ciebie to juz 10tc. Chociaz to jeszcze mloda ciaza,moze cos sie ruszy.

Gość gość
Współczuję Ci, wiem co przechodzisz, bo sama jestem w podobnej sytuacji. Jestem w 10 tygodniu ciąży, a zarodek zatrzymał się na etapie rozwoju w 5 tyg. Czekam teraz na termin w szpitalu i będę miała zabieg... Nie mogę dojść do siebie po tym co się stało...

Gość gość
może i mówiła, ale chyba byłam w zbyt wielkim szoku, wydaje mi się, że pamiętam, że mówiła o zawiązkach zarodka ? 2 tyg. temu nie było żadnego zarodka no czuję się nie za ciekawie, dobrze, że w drodze powrotnej gdzies pod samochód nie wlazłam

Gość gość
Zawiazku zarodka? Zawiazki zarodka byly u mnie na poczatku 6.tc i juz moja ginekolog miala kwasna mine,ze to pozno i niewoadomo co z tego bedzie. Jedyna nadzieja w tym,ze przesunela Ci sie owulacja lub,ze lekarz sie myli.

Gość gość
A miesiączkujesz regularnie co mniej więcej 30 dni ?? 10 tydz to już spora ciąża powinna być, sama przechodziłam przez to co ty w 8 tyg pusto i zabieg, ale u mnie nie było mowy o przesuniętym cyklu. W następnej ciąży w 7 tyg miałam już zarodek ok 7mm z serduszkiem, a w 10 to już chyba ok 3 cm dziecko. Powiem tak, przygotuj się na najgorsze, ale nadzieje warto mieć, lepiej się potem miło rozczarować.

Gość gość
zapomniałam, że mam usg CRL 1 cm

Gość gość
miałam leki na wywołanie owulacji, pojechałam z mężem na wczasy od 17 dc i kochaliśmy się codziennie przez 5 dni, wtedy musiałam zajść, ta owulacja mogła być w każdym momencie

Gość gość
nie wiem czy mi się nie przyśniło, że to zawiązka zarodka, ale zarodek był mniejszy czy większy serca nie ma (chyba)

Gość gość
Jesli CRL wynosi 1cm to znaczy,ze tyle mierzy plod. Serce powinno juz dawno bic. Miejmy nadzieje,ze lekarz po prostu nie zauwazyl bijacego serca i w szpitalu na lepszym sprzecie bedzie je widac.

Gość gość
Plod bez serca chyba nie uroslby az 1cm. Ciaza wczesniej by obumarla. Moim zdaniem serce albo bylo i przestalo bic ,poronienie zatrzymane. Albo bije nadal tylko lekarz przeoczyl.

Gość gość
biorę luteinę, pewnie dlatego nie mam poronienia, dziękuję za wsparcie, to jest bardzo trudne :-(

Gość gość
Ja ci radze iść jeszcze do innego, bardzo dobrego ginekologa, by zobaczył co tam się dzieje, i niech ci wszystko dokładnie wytłumaczy na spokojnie. Nie ma co podejmować pochopnych decyzji.

Gość gość
byłam 2 razy chora, jelitówka i jakiś wirus może to dlatego

Gość gość
idę do szpitala, tam mają dobry sprzęt bo już mi się zdarzyło tam być jak załapałam jelitówkę

Gość gość
No to idz niech ci dokładnie na spokojnie powiedzą co i jak może idź z bliską ci osobą jak ci tak będzie raźniej. Mówię, nie ma co tracić wiary, różne są przypadki, natomiast mi tak też powtarzała gin, nie ma co się nastawiać, choć i tak mi to nie pomogło, bolało jak diabli.

Gość gość
jestem taka nieszczęśliwa dzisiaj :-( dziękuję

Gość gość
Na pocieszenie ci powiem, że jest heppy end :) po 2 cyklach w 3 zaszłam w kolejną ciąże i już wszystko idzie dobrze, jestem na półmetku :)

Gość gość
ja ciąży w tym roku nie planowałam, ale jak już zaszłam to chciałam tego dzieciaczka, jestem wiele lat po ślubie, miałam termin jeszcze w tym roku, gratuluję :-)