Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brozzn

Jak smacznie gotowac dania wegetariańskie

Polecane posty

Gość brozzn

U nas w polsce jest problem z daniami wegetariańskimi. W restauracjach są one przeważnie bez smaku i polotu. Jak w domu gotuję to też wychodzi niewiele lepiej. Jak wydobyć pełny smak z wegetariańskiego dania?

Gość gość
korzystaj z wielu przypraw i świeżych ziół-ale nie gotowe mieszanki tylko sam skomponuj to,co tobie będzie smakowo odpowiadało

Gość helio33
ja jestem mięsożercą, ale mam sąsiadkę wegetariankę i jak czasami wpadniemy do niej na kolację to jemy pyszności mimo że bez mięsa. Także da się zrobić to tak żeby było pysznie. Może źle trafiasz, ja w restauracji jadłam jarskie dania i zawsze mi smakowały, mdłe częściej jem mięso właśnie. Bo mam wrażenie że kucharze myślą że samo mięso doda już smaku i nie trzeba kombinować.

Gość zulkka
Podstawa to dobry przepis i przyprawy. Chociaż wegetarianką nie jestem, to wiele potraw bezmięsnych smakuje mi bardziej niż te z mięsem właśnie.

To w takim razie jakie potrawy bezmięsne Ci najbardziej smakują? Rozglądam się za czymś, żeby zrobic wieksze zakupy i mieć na przyszły tydzień kilka pomysłów.

Gość gość
Polecam spaghetti z baklazanem i smalec z fasoli. www.jadlonomia.com

moja sąsiadeczka raczyła nas ostatnio makaronem z sosem z cukinii, przepis ma z tej strony http://przepisy.ancymonki.pl/tagliatelle-z-cukinia/, zapytałam dzisiaj bo naprawdę mi bardzo smakowało, ona jeszcze dodatkowo dorzuca swoje ulubione przyprawy stroniąc od chili bo jej mąż nie lubi :) ale danie naprawdę pycha, oczywiście odpowiednio doprawione, a to też sztuka.

Gość gość
ANCYGOOOWNA piczo spamerska ty!!! WON!!!

Gość onaza
No powiem Wam, że miałam ostatnio przyjemność jedzenia dania wegetariańskiego w restauracji i smakowało ono przepysznie. Poszłyśmy z koleżankami do Akademii na Różanej w Warszawie. One zamówiły dania z mięsem, jedna bezglutenowe, a ja wegetariańskie. Nie było z tym żadnego problemu, a wszystkie nam bardzo smakowały.

Gość Elenikat
Słuchajcie, a zamawiacie catering AlmaVerde? https://almaverde.pl specjalizują się w kuchni wegetariańskiej, wegańskiej, moim zdaniem bardzo smacznie gotują. :)

Czy "smaczne" to już kwestia indywidualne, nie wszyscy lubią takie dania, więc każdemu i tak się nie dogodzi.

Chyba podstawą jest dużo przypraw. Ogólnie dania z samych warzyw tego wymagają. Dlatego ja stawiam na przyprawy z knorra, bo są najbardziej aromatyczne ;) Jak ja przechodziłam na wegetarianizm to zaczęłam używac o wiele więcej przypraw. Teraz znów jem mięso, ale nie tak często jak kiedyś ;)

Gość gość

Szkoda, że nie powiedziałaś, czy wasze grono jest semiwegetarianami, laktowegetarianami, laktoowowegetarianami czy fleksitarianami. To by bardzo ułatwiło propozycje potraw. Sądzę, że warto postawić na ciepłą rozgrzewającą zupę, coś na surowo i coś pieczonego. W ramach urozmaicenia możesz też zrobić coś z wege burgera Vivera (z Biedronki). Są w naprawdę niskiej cenie, a smak jest super.