Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zyrtec pytanie

Polecane posty

Gość gość

Córeczka ma trochę ponad dwa latka. Od dwóch dni przyjmuje ten lek. Czy to normalne że w ciągu dnia często dostaje czkawki, takie jakby odbijanie że chlupocze jej cały brzuszek ..? i czy mogę jej podac flegamine ? zapomniałam zapytac lekarza a katar nie spływa jej z noska tylko mam wrazenie ze tam do gardła

Gość gość

Gość Led Zep
Jeżeli to gęsta wydzielina to może warto użyć sprayu Mucofluid, odciągnąć, a lekarza poprosić o robione krople z efedryną? Nam bardzo pomogły. Ewentualnie bez recepty Nasivin ten turkusowy dla dzieci 1-6 lat. Niekoniecznie zaraz wykrztuśne, póki nie ścieka jej na oskrzela, a połyka to nie ma problemu. Moje dziecko też przy wydzielinie spływającej do gardła, która spada do brzuszka miało czkawki, odbijało mu się, a nawet czasami zdarzyło mu się tym zwymiotować. Póki nie idzie w drzewo oskrzelowe jest OK! Polecam Nasivin :)

Gość gość
dzięki za odp czyli to odbijanie nie musi być po leku, tylko po tej wydzielinie którą przełyka, tego nie wiedziałam

Gość Led Zep
Nie. Ja, dorosły człowiek gdy mam chore gardło i przełykam dużo śliny, szczególnie gdy jem tabletki do ssania mam dokładnie to samo :)

Gość gość
czasem i z powodu takiej wydzieliny mogą dojść wymioty, miałam z synem tak, rano miał zapchane gardło po nocy i zwymiotował wydzieliną lek z czkawką nie ma nic wspólnego jak masz inhalator to z soli 3% rób inhalacje, jak nie masz inhalatora to kup, świetna sprawa

Gość gość
dzieki za odpowiedzi. Inhalator mam ale laryngolog nie pozwolił robić inhalacji bo mała ma obrzek tam z nosku i inhalacje jeszcze pogarszały sprawe. Teraz czekam na wizyte u alergologa ..

Gość gość
moj syn ma przepisany zyrtec 'na stale', czkawki miewa rzadko ;) tez czekamy na alergologa. Flegamine mozesz podawac do 16tej, nie koliduje

Gość gość
zwolenniczko a bierze ten lek bez przerw? Mnie pani z apteki postraszyla, ze tak nie mozna, ze ma rozne skutki uboczne itp... Kazdy lek ma, a co maja zrobic alergicy? Odstawilam mu na dwa tyg przed testami skornymi i od razu oskrzela

Gość gość
mój syn bierze albo zyrtec, albo cetalergin, na zmiany, ale trzeba słuchac lekarzy, a nie farmaceutyków, skutki uboczne maja nawet witaminy bez przesady

Gość gość
dlatego podaje mu nadal, takie zalecenia od laryngologa, a niedlugo alergolog i zobacze co on powie. A przed testami z krwi tez trzeba odstawiac?

Gość gość
mi w rejestracji powiedzieli ze na tydzien przed wizyta trzeba odstawic leki. I trzeba przyjsc z morfologia z rozmazem