Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ja mam fobie spoleczną?

Polecane posty

Gość gość

to jest okropne. na lekcjach boje sie ze bede musual cos przeczytac na glos, wtedy jestem caly czerwony, spocony, i jakos szybko oddycham, tak jakby trace "kontrole" na jakiś czas, "odplywam". nie wiem czy inni widza to ze zachowuje sie dziwnie, np na angielskim jest ustna matura,ćwiczenia, stresuje sie i tez "odplywam" nie wiem jak to opisać, nie potrafie podtrzymać kontaktu wzrokowego, mam kilku znajomych ktorzy mnie nie stresuja itp, od reszty sie izoluje, caly czas sie stresuje, co robic? psycholog/psychiatra odpada, nie chce nic mowic rodzica, martwic ich. mam 17 lat.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
schizofrenia

Gość gość
up

Gość gość
Nie ma ostrej granicy między fobią społeczną a nieśmiałością, więc ciężko powiedzieć

Gość gość
tez tak mialam w Twoim wieku, teraz mam 29 lat i jakby troche mi przeszlo, ale nadal mam tak ze jak rozmawiam np. z szefowa czy z kierownikiem to serce mi wali, policzki płoną żywym ogniem a ja skupiam sie na siłowym utrzymywaniu kontaktu wzrokowego, bo przeciez nie wypada rozmawiac ze wzrokiem wbitym w ziemie. koszmar

Gość gość
tak,to fobia czemu psycholog odpada?

Gość gość
Skąd jesteś?

Gość gość
Polecam ci ksiązkę: http://www.empik.com/lek-i-fobia-praktyczny-podrecznik-dla-osob-z-zaburzeniami-lekowymi-bourne-edmund,p1044867198,ksiazka-p Zmagałam się z czymś podobnym - nerwica lękowa, agorafobia i kilka innych zaburzeń. U psychologa byłam raz, zapłaciłam 80 zl i byly to dla mnie stracone pieniądze, bo równie dobrze mogłam sobie pogadać z kolezanką. Dopiero ta książka mi pomogła. Jest to praktyczny poradnik do autoterapii. Wszystko wyjaśnione krok po kroku. Ja miałam tak, że bałam się przebywac miedzy ludźmi. Nie byłam w stanie wejśc do zatłoczonego sklepu, autobusu, restauracji. Odcięłam sie od świata do tego stopnia, że bałam się nawet iść ulicą. Odczuwałam w takich sytuacjach, że robi mi się słabo i zaraz zemdleję, dostawałam wysokiego pulsu, strasznie się pociłam i miałam zawroty głowy. To wszystko bylo jedynie w mojej głowie, pozbyłam się już tych problemów. Tobie też się uda.

Gość gość
Nie da się go wkleić podam Ci tytuł : "Lęk i fobia praktyczny poradnik dla osób z zaburzeniami lękowymi" Edmund Bourne