Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie ekspresy na kapsulki albo saszetki?

Polecane posty

Gość gość

Jesli tak, to jakie (marka, model) i czy jestescie zadowolone?

Gość asiullla
Ja mam Dolce Gusto Piccolo i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam go w promocji za 160 zł. Na ich oficjalnej stronie często są atrakcyjne rabaty i rejestrując się można kupować kawę taniej lub np. dodają 2 op. kawy gratis do zamówienia. Kawa jest bardzo smaczna. Mi najbardziej smakuje latte macchiato bez cukru, latte waniliowa, espresso cortado i mocha. Jedyną wadą ekspresu jest to, że dość głośno chodzi. Kawę robi się szybko, jej temp. jest taka akurat żeby móc od razu pić. Ekspres mam od ponad 2 lat i nic złego się z nim nie dzieje.

Gość gość
Tchibo Cafissimo Picco. Tez kupiony na promocji, ale w sklepie stacjonarnym. Wada sa moim zdaniem ceny kapsulek.

Gość gość
Dolce Gusto-najlepsza latte carmel lub vanilia.Uzywam dziennie i kupilam go dwa lata temu w promocji za199zl

Gość gość
I tak jaku kolezanki kawa ma temp. taka juz od razu do picia, nie jest goraca. Jesli chodzi o glosnisc, to podobna jak wszystkie tego rodzaju. Moze i troche buczy jak sie wylewa kawa z dziobka, ale mnie nie przeszkadza. Jak grzeje wode to szumi jak cichy czajnik elektryczny.

Gość gość
Post z 18:23 dotyczy Tchibo.

Gość gość
Najlepszy jest ciśnieniowy. Na kawę ziarnista.

Gość gość
Nescafe Dolce Gusto Piccolo. Jeśli ktoś piję kawę często to na pewno wadą może być cena kapsułek. Ja pije dość rzadko i taki ekspres jest świetny jak mam ochotę na dobrą kawę, bo w pobliżu dobrej kawiarni nie ma. Wadą jest też fakt, że samemu trzeba pilnować ilości wody. Poza tym jak się ma ochotę na pół kawy to i tak resztę kapsułki się wyrzuca. Można się napić różnych kaw bez wiedzy na ich temat. Dla kawoszy odradzalabym, ale jeśli ktoś pija kawę np. 2-3 w tygodniu to śmiało.

Gość gość
Mam taki ekspres. Kupiłam go w sklepie http://www.kawaserwis.pl/ , kupuję tam również saszetki. Jestem zadowolona z tego rozwiązania. :)

Gość gość
Pomyslcie ile to smieci dziennie po kapsulkach

Gość gość
Mam w pracy. Straszny syf. W domu tylko zwykły ciśnieniowy.

Gość aabuenaa
Tak od kilku miesięcy używam ekspresu Inissia i jestem zadowolona z jakości i smaku kawy. Z reguły robię zapas na dłużej w sklepie https://baristacaffe.pl. Można tam zrobić sobie roczny zapas kapsułek ( z kawą, herbatą czy innymi napojami ). Mają też ciekawe abonamenty kapsułkowe lub z ekspresami - idealne rozwiązanie do zastosowania w firmie - wychodzi bardzo korzystnie pod względem ekonomicznym.

Gość gość
Dolce gusto - bardzo lubie Cortado

Gość gość
Mam tchibo na kapsułki. Nie smakuje mi ta kawa.

Gość gość
Mam Nespresso. to juz moj trzeci ekspres z Nespresso (w przeciagu ponad 10 lat) i jestem bardzo zadowolona. Kawa pyszna, rozne rodzaje. Pracuje dosyc glosno ale przygotowanie kawy to jest chwila.

Gość gość
Jako kawosz powiem, ze kawa z saszetki albo kapsułki to nie kawa.

Gość czarek_w
Ja znów uważam, że kawa przyrządzona przy pomocy ekspresu na kapsułki jest najsmaczniejsza (jej smak porównywalny jest do kawy z kawiarni). Na https://baristacaffe.pl/ ekspres można nabyć za złotówkę, jeśli zdecydujemy się na zakup jednego z abonamentów.

Gość krala1
Zdajecie sobie sprawę, że teraz nie musicie przepłacać i możecie kupić tańszy zamiennik, a równie dobry co oryginał kapsułek? Zerknijcie sobie na dostępne kapsułki https://cafessima.pl/kategoria-produktu/lavazza-espresso-point/ na ich kompatybilność i jakość parzonej kawy. Nescafe kapsułki są znacznie droższe... a tak jak wspomniałam wyżej, jakość identyczna, Chyba każdy z nas woli mieć dodatkowy grosz w kieszeni niżeli przepłacać, jedynie za markę..?

Gość gość
Skusiłam sie na dolce gusto bo był na ofercie ale te ich kapsułki to jakaś porażka. Kawa jest okropna! Przez jakiś czas używałam kawiarki takiej na ogień a koniec końców musiałam zainwestować w ciśnieniowy żeby napić sie dobrej kawy. Jeśli lubisz rozpuszczalne siuśki kup dolce gusto, znajomi sie zachwycają.

Gość gość
W kapsułkach tchibo jest normalna mielona kawa, żadne badziewie rozpuszczalne. Częsta są promocje n a tchibo i za zamowienie ilus tam kapsułek dostajesz mały ekspres za darmo.

Jak kapsułkowe to tylko Tchibo, tutaj wyłapałam fajną promocję, kupiłam rodzicom na prezent https://www.sferis.pl/agd-1896?q=Saeco+Tchibo Za 899 zł, 3 letnia gwarancja producenta, łatwa obsługa, wyjmowany zbiornik, bardzo łatwy w utrzymaniu czystości. No i kawaod Tchibo... pyszna.!