Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam paradontozę a do dentysty idę za 2 tygodnie. Co robić ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ostatnio zauważyłam że ruszają mi się disłownie wszystkie zęby. 2 mocno a reszta tak słabo ale zawsze coś. Zapisałam się do dentysty ale wizytę mam dopiero za 2 tygodnie. Może wiecie vzy są jakieś sposoby żeby przez te 2 tygodnie te zęby podleczyć bo boję się że przez ten czas mi wypadną, Mam dopiero 19 lat a nie chcę być szczerbata. Na razie w domu stosuję pastę lacalut active i płyn listerine,

Gość gość
zmien paste na parodontax,bo ona jesgt wlasnie na takie problemy i chyba nic wiecej nie mozesz zrobic, czekaj na wizyte. kurde strasznie mloda jestes jak na takie problemy :(

Gość gość
a płyn zamień na Eludril, mi zawsze dentysta każe go stosować na tydzień-dwa przed różnymi zabiegami

Gość gość
Piszę tą recenzje po raz drugi. Pierwsza została skasowana. Dałam wtedy temu płynowi chyba 2,5 gwiazdki, a teraz daję tylko 0,5. Piszę recenzję w imieniu mojego męża, który miał niewątpliwą przyjemność stosować ten płyn, zalecony przez lekarza po operacji w obrębie jamy ustnej - szczęki i żuchwy. Nie mógł później myć zębów więc płukał je 2 - 3 razy dziennie właśnie tym płynem. Działanie było takie sobie, normalne. Płyn odświeżał i chronił zęby. Jest jedno ale i przed tym właściwie przestrzegam - barwi zęby. Producent zresztą o tym wspomina na opakowaniu. U mojego męża, pomimo faktu, że już go nie stosuję to przebarwienie dalej jest pod aparatem ortodontycznym i będzie musiał sobie u stomatologa wyczyścić zęby, czyli jakieś 2 stówy w plecy. Wrrr. Jest drogi i mało wydajny. Mała buteleczka przy stosowaniu 2-3 razy dziennie przy rozcieńczeniu skończyła się po tygodniu. Ja zastosowałam go raz - był strasznie mocny w smaku i mi się to nie spodobało. (poniżej napisałam, że stosuję od miesiąca tylko dlatego, żeby mnie znowu nie skasowali). Nie polecamy, należy być ostrożnym przy jego stosowaniu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno, pe

Gość gość
bo to nie jest płukanka z drogerii do systematycznego stosowania, to jest LEK, który ma za zadanie podleczyć dziąsła i stosuje się go max 2 tygodnie

Gość gość
na paradontozę nie ma leku,można próbować walczyć by proces sie nie pogłębiał,ale to tylko tyle co pół roku wizyta i scaling,czyli czyszczenie z kamienia,ewentualnie jak już powazniej- kiretaż ,jakieś ośrodki przyuczelniane robią zabiegi -operacyjne,ale trzeba by poszukać myć,szorować,nitkować,płukać i być pod stałą opieką stomatologa periodontologa

Gość gość
Żadne Lacaluty i Listerine, też miałam z tym problem i tylko płyn Eludril plus pasta Parodontax (23 lata). Zrób skaling, u mnie był taki efekt z poprawą stanów dziąseł, że byłam w szoku, minęło już półtora roku i nadal jest super, a była masakra. Także zacznij od skalingu, potem to co wymieniłam :)