Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak miesiaczki od 1,5 miesiaca. Czy są sposoby na wywołanie miesiaczki.

Polecane posty

Gość gość

witam. Mam problem i nie wiem co dalej z tym robić nie mam miesiączki od prawie 1,5 mc. Ciąża jest na 100 % wykluczona ponieważ robiłam 2 testy i dodatkowo badanie w laboratorium. Wyszły negatywne. USG dopochwowe było też zrobione i nie ma nic groźnego. Czy macie jakieś sposoby na wydołanie miesiączki lub jakieś leki na wywołanie bez recepty. Jeżeli ma ktoś pisać obraźliwe teksty w kierunku mojej osoby to niech lepiej zatrzyma to dla siebie. Ja grzecznie pytam wiec proszę też o odpowiedz grzeczną.

Gość gość
Ostatnio ze względu na tą miesiączke uprawiam tylko seks analny z moim partnerem co mnie też dobija, więc grzecznie proszę o pomoc

Gość gość
nie uprawiam sexu analnego. kochamy się z mężem normalnie.

Gość gość
Być może zaś las w ciążę poza maciczna czyli na zwykłym USG nie będzie tego widać musisz wykonać sobie dodatkowe badania albo prywatnie ok. 100 zł. Albo z NFZ ale musisz jak z NFZ-tu to musisz długo czekać myślę ze pomoglam

Gość gość
robiłam badanie BETA HCG w laboratorium i nie ma normalnej i poza macicznej ciąży. Trochę się obawiam konsekwencji braku tej miesiaczki

Gość gość
Kiedyś też nie miałam okresu przez 2 miesiące to poszłam do ginekologa zapisal leki i od tego czasu już nigdy się to nie powtórzyło.

Gość gość
nie ma czegos takiego jak wywolanie miesiaczki. musisz znalesc przyczyne ktora spowodowala jej brak i ja wyelimonowac (tudziez wyleczyc). Samo z siebie nie jest mozliwym zeby miesiaczka ustała. Musi byc jakis powod. Idz do ginekologa nie zwlekaj i nie eksperymentuj sama z lekami ! Mi przychodzi na mysl ciąża menopauza duzy spadek wagi ostatnimi czasy tez moze spowodowac zanik okresu A moze poprostu ci sie spoznia? Mi sie kiedys spoznil prawie 3 tygodnie. Zdarza sie jak ktos ma nieregularne.

Gość gość
ale ciaża jest wykluczona przez badania. Menopauza w wieku 20 lat chyba nie jest możliwa ?

Gość gość
masz ponizej artykul Menopauza w mlodym wieku-zdarza sie aczkolwiek bardzo rzadko ale jednak