Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dostajecie z zysku netto?

Polecane posty

Gość gość

Na zasadzie, robicie w firmie usługę za 100 złoty czystego zysku. Ile wam płaci z tego właściciel? Znam przypadki, że 10%. A to już j***** wyzysk

>>>Na zasadzie, robicie w firmie usługę za 100 złoty czystego zysku. Ile wam płaci z tego właściciel? Znam przypadki, że 10%. A to już j***** wyzysk<<< x A jak Ty BARANKU, ten czysty zysk właścicielowi wyliczasz :D ? x Może sam załóż firmę, kup narzędzia, zatrudnij księgową, wypracuj pozycję i nie daj się wyzyskiwać :D :D :D.

Gość gość
>>>Na zasadzie, robicie w firmie usługę za 100 złoty czystego zysku. Ile wam płaci z tego właściciel? Znam przypadki, że 10%. A to już j***** wyzysk<<< x A jak Ty BARANKU, ten czysty zysk właścicielowi wyliczasz smiech.gif ? x Może sam załóż firmę, kup narzędzia, zatrudnij księgową, wypracuj pozycję i nie daj się wyzyskiwać smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif . Normalnie łosiu. Są takie branże.

Gość gość
"Mam pensję podstawową i 25% od zysku póki co. " A pensja podstawowa brutto ze wszystkim to pewnie kolejne 25% maks

Gość gość
Co za sytuacje. Jak czytam o tych co wyrabiają miesiecznie dla siebie po 10 tysiecy a ludziom płacą grosze, że za to nie da się normalnie wyżyć 7 dni, a co dopiero miesiąc

>>>Co za sytuacje. Jak czytam o tych co wyrabiają miesiecznie dla siebie po 10 tysiecy a ludziom płacą grosze, że za to nie da się normalnie wyżyć 7 dni, a co dopiero miesiąc<<< x Kolejny bezmózgi robolek :( x Jak wypłaci Ci najniższą krajową, to po odliczeniu ZUS, podatku, kosztów Twojego urlopu, chorobowego itp. zostanie mu 6 tys. Z tego zapłaci 1100 ZUS-u za siebie. Zostaje niecałe pięć. Z tego dopiero płaci rzeczy, o których nawet pojęcia nie masz, a do których przepisy go zobowiązują. x Tępy robolek nigdy tego nie ogarnie :(.

Gość gość
>>>Co za sytuacje. Jak czytam o tych co wyrabiają miesiecznie dla siebie po 10 tysiecy a ludziom płacą grosze, że za to nie da się normalnie wyżyć 7 dni, a co dopiero miesiąc<<< x Kolejny bezmózgi robolek smutas.gif x Jak wypłaci Ci najniższą krajową, to po odliczeniu ZUS, podatku, kosztów Twojego urlopu, chorobowego itp. zostanie mu 6 tys. Z tego zapłaci 1100 ZUS-u za siebie. Zostaje niecałe pięć. Z tego dopiero płaci rzeczy, o których nawet pojęcia nie masz, a do których przepisy go zobowiązują. x Tępy robolek nigdy tego nie ogarnie smutas.gif . Ja mówię o czystym zysku na rękę, a nie tych twoich śmiesznych kalkulacjach, takie tłumaczenie nie przejdą u cywilizowanych ludzi. Robię na swoim i nigdy bym tak nie postępował z ludźmi. A są tacy co dają te niewolnicze 10% (czystego zysku po odliczeniu wszystkich kosztów działalności, reszta dla nich). Sami nie pracują, jak na jakiejś plantacji. Nic tylko dzwonić do takich udając, że szukasz pracy i się z nich śmiać

>>>Ja mówię o czystym zysku na rękę, a nie tych twoich śmiesznych kalkulacjach, takie tłumaczenie nie przejdą u cywilizowanych ludzi. Robię na swoim i nigdy bym tak nie postępował z ludźmi. A są tacy co dają te niewolnicze 10% (czystego zysku po odliczeniu wszystkich kosztów działalności, reszta dla nich). Sami nie pracują, jak na jakiejś plantacji. Nic tylko dzwonić do takich udając, że szukasz pracy i się z nich śmiać<<< x A ja myślę o panience z salonu kosmetycznego, która narzekała, że szefowa nie wie skąd wziąć pieniądze na jej wypłatę, a przecież przez cały miesiąc, ta dziewczyna "utargowała" tyle, więc nie widzi problemu :(.

Gość gość
"A ja myślę o panience z salonu kosmetycznego, która narzekała, że szefowa nie wie skąd wziąć pieniądze na jej wypłatę, a przecież przez cały miesiąc, ta dziewczyna "utargował" tyle, więc nie widzi problemu smutas.gif . " To nie truj d**y o tych śmiesznych biednych przedsiębiorcach co mają tylko koszty i płaczą po nocach, że muszą zapłacić pracownikowi 1000 zloty, bo zrobil 1000 zabiegow po 120

>>>To nie truj d**y o tych śmiesznych biednych przedsiębiorcach co mają tylko koszty i płaczą po nocach, że muszą zapłacić pracownikowi 1000 zloty, bo zrobil 1000 zabiegow po 120<<< x Ci przedsiębiorcy mają tak dobrze, że wczoraj spotkałem taką jedną, jak rozkładała towar w CARREFOUR :(. Zawsze dziwię się, dlaczego Ci narzekający "geniusie" sami firmy nie założą :D :D :D.

Gość gość
>>>To nie truj d**y o tych śmiesznych biednych przedsiębiorcach co mają tylko koszty i płaczą po nocach, że muszą zapłacić pracownikowi 1000 zloty, bo zrobil 1000 zabiegow po 120<<< x Ci przedsiębiorcy mają tak dobrze, że wczoraj spotkałem taką jedną, jak rozkładała towar w CARREFOUR smutas.gif . Zawsze dziwię się, dlaczego Ci narzekający "geniusie" sami firmy nie założą > A co mają ci do tematu? Tu jest mowa o zupełnie innych historiach, których jest za wiele

Pewnie dlatego, Misiu, że wiedzą przynajmniej tyle, że aby założyć firmę, trzeba mieć kasę na start, pomysł i pewną wiedzę o marketingu.

>>>Pewnie dlatego, Misiu, że wiedzą przynajmniej tyle, że aby założyć firmę, trzeba mieć kasę na start, pomysł i pewną wiedzę o marketingu.<<< x Jak masz dobry pomysł i wiedzę: jak go zrealizować, to reszta jest drobiazgiem. Ja też zaczynałem dokładnie od zera :).

No właśnie ta wiedza, jak zrealizować pomysł to są rafy, o które rozbiło się już wiele firm :P

Gość gość
Misiu pewnie też ma same koszty, i musi mówić tak jak to nazwał swoim "tępym robolkom", a pieniądze na makaron z biedronki 2 złote kg ma od mamy