Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_zniose_tego_czy_jestem_zla

maz plodowa...

Polecane posty

ogladalam zdjecia dzieci tuz po porodzie, pokryte sa takim bialym czyms, dowiedzialam sie ze to maz plodowa czy zawsze kladzie sie gole dziecko na matke tuz po porodzie? chcialabym zeby najpierw to wytarli chociaz troche, bo szczerze mowiac bardzo mnie to obrzydzilo wiem, moze to brzmi pusto, ja zmienialam pieluchy starszym osobom, wytre wymiociny bez problemu, ale to naprawde mnie az dreszcze przechodza, a rodze niedlugo...

Gość gość
Tak. To brzmi pusto.

to nie jest odpowiedz na moje pytanie chcialam sie dowiedziec czy dziecko moze byc umyte zanim mi je dadza, pytalam mamy i powiedziala, ze kiedys myli i matka dostawala juz czyste dzieciatko

Gość gość
Można prosić o umycie

dzieki

Gość gość
Dziwna jesteś.. Dziecko po porodzie bardzo potrzebuje tego kontaktu z mamą... nas boli poród ale dziecka też.... Gdy się rodzi jest przerażone, gdzieś wyczytałam, że myśli ze umiera.... A ty masz obrzydzenie do mazi płodowej.... A nie możesz pomyśleć o tej małej istotce co tak bardzo potrzebuje przytulania???? i tak będziesz zapocona po porodzie, poklejona między udami od krwi, może nawet oddasz stolec, a obrzydzenie cie twoje dziecko w mazi???? PUSTAK TO MAŁO POWIEDZIANE

Gość gość
Pustak. Popros by wysterylizowali ci dzieckobyyzanim podadza na twoje zapocone zakrwawione i z fekaliami cialo dziecko

pisalam juz, ze inne wydzieliny mnie nie obrzydzaja, nie jestem jakas wydelikacona panienka zmienialam pieluchy i mylam starsze osoby, nie brzydzi mnie sprzatanie wymiocin, krew, pot, mocz to bulka z maslem ...ale... kiedy zobaczylam na zdjeciach ta maz, to az mi sie gardlo scisnelo...

i nie pisz,ze dziecko mysli, ze umiera podczas porodu mozna sobie poteoretyzowac, ale co naprawde czuje to sie nigdy nie dowiemy

Gość gość
Laska obecnie w szpitalach jest trned, ze dzieci w 1 dobie nie myją tylko wycierają. Zawsze możesz poprosić o umycie dziecka przed położeniem go na tobie.

Gość gość
moje dziecko maż miało tylko na pośladkach

dzieki za konkretne odpowiedzi

Gość gość
I powiem wam.ze takie historie slyszalam i sie wystraszylam ze moze chore dziecko urodze ze nawet jakby samo soe obsralo albo osikalo powoem.brzydko to mi nie bedzie przeszkadzac zeby bylo tylko zdrowe co dzien prosze Boga zebym przezyla porod i miala zdrowa dzidzie a ze bedzie umazana to nie wazne ..wazne zdrowie jej i moje. Ola

Gość gość
Autorko debilko jesteś pusta jak bęben, rzygam na ciebie jak to czytam, skąd się biorą takie swiry jak ty???

swiry to morduja swoje dzieci, wielkie mi halo o umycie dziecka po porodzie...troche tolerancji!

Gość gość
mysle, ze jak juz urodzisz to bedziesz taka szczesliwa ze to juz za toba I bedzie ci wszystko jedno- I ze dziecko umorusane to ci bedzie delikatnie mowiac "wisialo" :)

mozliwe, pytam na wszelki wypadek, jakby jednak mi to nie zaczelo "wisiec"