Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 tyg niemowle spalo cala noc, czy to ok?

Polecane posty

Gość gość

Karmiony piersia, zwykle budzil sie 2 razy. Ostatnio spal cala noc bez przerwy, po 8 godz probowalam go budzic na karmienie, udalo sie nakarmic przez sen ale pewnie spalby dluzej. Czy tak male dziecko moze miec takie przerwy w jedzeniu? Do tej pory ladnie przybieral, jak spal 5 czy 6 godzin w nocy nie martwilam sie ale ponad 8 to chyba juz za dlugo, nie wiem..

Gość gość
Tak małe dziecko MUSI jeść co 4 h bo spada mu cukier i może zapasc w spiaczke..

Gość gość
hm, powiem szczerze ciezko stwierdzic. są 2 szkoły: 1, dziecko ma jesc co 3,4 godz i koniec 2- jesli spi to znaczy ze nie jest glodne.. Jak bedzie głodne to samo sie obudzi... Lepiej zapytaj pediarty. Jesli w dzień ładnie jada, to chyba nie ma powodu do niepokoju. Jak dla mnie , dla takiego małego dziecka przerwa 6 godz to tak max. ja woje po 6 godz bym budziła

Gość gość
Ja swoich nie budzilam, pediatra nie kazał. Przez miesiac budziły sie co 3 h a potem spaly po 12-13 h ciurkiem bez jedzenia, karmione piersia tylko. Dobrze przybieraly a waga ur ponad 4 kg Mz nie budzić ale lepiej skontaktuj się z pediatra na wszelki wypadek. A spiaczka to chyba nie dotyczy zdrowych dobrze przybierajacych dzieci tylko wczesniakow, słabo przybierajacych itd

Gość gość
Moj tez by tak spal ale pediatra kazala go budzić i karmić co 4h i tak robilam, potem okazało się że dobrze bo mial spora zoltaczke i nie budzil sie dlatego ze zoltaczka powoduje senność, poeiedziala mi i tym dopiero potem położna środowiskowa

Gość gość
Budzi się tylko noworodki, czyli jak ma już ponad miesiac to może spac

Gość gość
up

Gość gość
a moze nakarm przez sen?

Gość gość
jesli jest zdrowy nie ma zoltaczki i dobrze przybiera na wadze to sie nie budzi chyba juz.