Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zresetowac drukarke?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam dość dziwny problem ^^ Posiadam urządzenie wielofunkcyjne Brother mfc 1810e. Skaner działa, kopiować to co zeskanuje mogę. Problem zaczyna się w momencie kiedy podłącze kabel do USB - nie mogę nic drukować, drukarka jest ciągle w trybie offline. Zawsze było tak, że jeśli drukarka nic nie robiła wyświetlał się napis "Tylko fax" teraz w momencie podłączenia kabla automatycznie zmienia się na "Przyjmuje dane" co oznacza jakby było już coś w buforze i miało się właśnie drukować. Podejrzewam, że muszę ją jakoś zresetować, ale nie mam pojęcia jak. Wciskanie wyłącznika daje mi tylko tyle, że moge kopiować bez komputera. Jakieś pomysły? Kable wszystkie są sprawne..

Gość gość
Anuluj na minutę naciśnij.

Gość gość
hmm i jak Ci poszło?

Gość gość
nadal nic

Gość gość
Sprawdź inny kabel, skoro nie łączy się z komputerem, to może być uszkodzony. Piszesz, że problem po podłączeniu usb, to znaczy że skanować przez kabel też się nie da?

Gość mr mysterious
to ni kabel bo po podłączeniu pojawia się komunikat zmien drukarkę domyślną w systemie albo zainstaluj ponownie sterowniki.

Gość gość
sprawdzana na kiblu kablach skaner dziala, problem jest tylo czemu drukarka automatycznie po podlaczeniu przechodzi w tryb jakby wlasnie miala cos drukowac mimo, ze bufor jest pusty

Gość gość
ściagnij plik wykonywalny fixspooler.bat do czyszczenia bufora wydruku uruchom jako admin w W7 i powinno zadziałać

Gość gość
"skopiuj poniższy tekst do notatnika i zmień rozszerzenie pliku na fixspooler.bat" @echo off echo Czyszczenie bufora wydruku net stop spooler echo Trwa usuwanie dokumentow w kolejce drukowania del /q /f /s "%systemroot%\system32\spool\PRINTERS\*.*" net start spooler echo Pomyslnie wykonano wszystkie czynnosc***ause

Gość gość
nadal to samo ;/

Gość gość
Chyba nie pozostaje Ci nic jak tylko udać się od jakiegoś serwisu by to sprawdzić. Może to jakiś większy problem. Ja niedawno byłem w http://www.itserwis.net/ z drukarką HP ponieważ głowica się zepsuła i naprawili mi ją szybko.

Gość gość
Ewentualnie mogła się uszkodzić jakaś część, lepiej jakbys się udała do serwisu a części tanio kupisz np. na http://czescidodrukarek.pl/.

Gość gość
no właśnie, niestety obawiam się, że może się skończyć na serwisie. Ja swoją też kiedyś oddawałam ( w http://infotech.olsztyn.pl/serwis mają serwis drukarek i urządzeń biurowych - dość sprawnie to idzie)