Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka_irlandzka

Chce wrocic do Polski

Polecane posty

Gość polka_irlandzka

Juz nie umiem wytrzymac tej tesknoty. Mam super chlopaka, planujemy razem zycie, mam spoko prace, zarabiam ok tutaj... ale tesknie!!! Za przyroda, przyjaciolmi ze studiow, krakowem i gliwicami i polska wsia. Za latem kiedy o swicie za oknem slychac pszczoly i ptaki. Za miastami z rynkami. Za Polakami. Nie wiem co mam zrobic bo w mojej glowie Polska jest idealna, cudowna, zielona, pachnaca. Krakow po deszczu w letni poranek... Mam w glowie wizje szczklanych domow! A co jesli to wszystko nieprawda? Nie wiem juz nic. Poradzcie mi cos bo namawiam chlopaka na powrot ale co jak wrocimy i to wszystkie te wyobrazenia legna i bedziemy nieszczesliwi!

Gość gość30lat
Polska jest idealna, cudowna, zielona, pachnaca. x Plusy sie tu ończą, polacy to wredni, chciwi, zazdrosni ludzie co chca innym dokopac na kazdym kroku Chcesz to wracaj tutaj do pracy za 1500zł. Ja wyjezdzam za poł roku, nie mam ochoty pracowac za 600euro miesiecznie i nic nieoszczedzac, chcesz sie zamienic ze mną?

Gość gość
Bedziecie nieszczesliwi :( narazie nie wracajcie bo jest naprawde marnie z kasa w polsce

Gość gość
600 euro zarabiasz gratuluje ja mam dokladnie 502euro

Gość gość
po co

Gość gość
Plusy sie tu ończą, polacy to wredni, chciwi, zazdrosni ludzie co chca innym dokopac na kazdym kroku Chcesz to wracaj tutaj do pracy za 1500zł. Ale powiedzcie, nie macie nadzieji ze to sie zmieni? Moze nie za rok czy 2 ale za 5, 10 lat? No przeciez administracyjnie musi sie to w koncu naprawic

Gość gość
Mój tate ma firmę i kosi hajsy. x I pewnie płaci pracownikom ochłapy, wielki biznesmen. Dlatego juz 2mln wyjechały palancie i wiecej wyjedzie dzieki takim pseudo biznesmenom jak twój kutafon tatuś co musi miec nowe autko co pół roku a na zachodzie firme buduje sie latami i szanuje pracownika i płaci 8,5euro na godzine a nie 400euro miesiecznie

Gość polka_irlandzka
Plusy sie tu ończą, polacy to wredni, chciwi, zazdrosni ludzie co chca innym dokopac na kazdym kroku Chcesz to wracaj tutaj do pracy za 1500zł. Ale powiedzcie, nie macie nadzieji ze to sie zmieni? Moze nie za rok czy 2 ale za 5, 10 lat? No przeciez administracyjnie musi sie to w koncu naprawic

Gość patriota nr 36456789
polska to piękny kraj, tylko ludzie kórvvy

Gość gość
Mam to samo niestety. Mieszkam w Holandii, mam dobra prace, skonczylam tu studia, a wiec spedzilam w tym kraju praktycznie cala moja mlodosc. Ale tesknota pozostaje....Zaczelam namietnie czytac polska literature, ogladac seriale, nawet Kiepscy mnie rozczulaja...chociaz kiedys mieszkajac jeszcze w Pl nieznosilam tego serialu. Tesknie za polskimi lasami i obdrapanami domami. Tesknie za tym, by moc isc do rodziny kiedy tylko bede miala ochote, a nie kilka razy w roku. Niestety na powrot sie nie zdecyduje bo musialabym zaczynac od zero.

Gość gość
gość dziś xxxx według mnie sie zmeni ale dopiero za 50 lat ale ja tego moge nie dożyć więc nie wracaj bo sie rozczarujesz

Gość gość
Ale powiedzcie, nie macie nadzieji ze to sie zmieni? Moze nie za rok czy 2 ale za 5, 10 lat? x Ale co sie ma zmienic? Bezadziejna sluzba zdrowia i czekanie na specjaliste 2 lata? Przerosnieta administracja? Ciagle te same partie u władzy? Nie zmieni sie. Dzisiaj znowu 60% baranów zaglosowało na tych samych z PO i PIS. Ty chyba jestes chora ze chcesz wracac do tego syfu.

Gość gość
Zjeebem mentalnym to jestes ty i twój tatus kutafon co płaci ochłapy i dziwi sie ze ludzie wyjezdzaja cymbale jeden

Gość polka_irlandzka
Kolezanko z Hiszpani ... jestes mna. Namietnie ogladam Ranczo. Ja tak samo ksiazki, filmy... Wlasnie skonczylam Pana Tadeusza. Teraz widze z okna swiatla nad Dublinem i slusze huraganowy wiatr. Jeszcze przed wczoraj siedzialam w ogrodku u cioci i nie moglam sie nadziwic jak tu spokojnie i jak tu pienie.

Gość gość
Wracajcie kochani, wracajcie zmieniać Polskę! Jesteśmy wielkim narodem!

Gość gość
Taa wracajcie hahahhah, a zostaniecie zniszczeni przez polaków tutaj i sprowadzeni do ich poziomu....polak w PL to zawistnik który musi zniszczyc innego co ma lepiej od niego, jedyna nadzieja była dzisiaj ale kukiz przegrał i znowu PO PIS przy władzy bedzie

Gość polka_irlandzka
No to do uleczenia tego wszystkiego potrzeba przedwszystkim jednej madrej partii. Z dobra strategia. Madrych ludzi a nie znajomych znajomych. Dlaczego my nigdy nie mozemy czegos takiego miec?

Gość gość
Ważne, czy jest to co masz to "syndrom pocieszenia", czyli "kiedyś wrócę do Polski, za dwa lata, trzy, dwadzieścia..", czy naprawdę tego chcesz. Imigracja tworzy w głowach ludzi dziwne mechanizmy, ktorych my tu nie zrozumiemy. Niektorzy wracają po latach. Ale juz jest za późno.. nie czują już, że są w domu, więc wracają tam, gdzie ich domu też nie ma..

Gość gość
Nie wracaj. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, jak wrocisz bedziesz zalowala

Gość gość
Ok Polacy sa zawistni, zazdrosni, wredni, chciwi. Ale to nie ich wina! Powiem tak gdyby nie dawac powodow do tego zeby tacy byli to wtedy sa to calkiem fajni madrzy ludzie. Polacy ktorych tutaj znam zarabiaja wiecej i mniej. Ale ci ktory zarabiaja mniej nie zieja nienawiscia do tych ktorzy zarabiaja wiecej bo to mnie to itak wystarczajaco duzo na dobre godne zycie. Polacy ktorych poznalam tutaj są świetni! Nie zawistni i nie wredny. Przyjazni pomocni dobry ludzi! Polacy sa zawistni, zazdrosni, wredni, chciwi bo wychowal ich komunizm kiedy to zeby cos mniec trzeba bylo miec uklady, a gdy upadl potworzyly sie jeszcze gorsze uklady. To nie wina polakow! To wina rzadu tylko wylacznie!

Gość gość
/ku/rw/a/ jak bym dostal prace jakas stała na zachodzie to nawet przez glowe mi by nie przeszlo aby wracac no w polsce jest gorzej niz /ch/uj/o/wo/

Gość gość
mam to w /du/pi/e/ niech wyjedzie z kraju nawet 15mln ludzi i zginie z map ten syf i bedzie spokój

Gość gość
Ważne, czy jest to co masz to "syndrom pocieszenia", czyli "kiedyś wrócę do Polski, za dwa lata, trzy, dwadzieścia..", czy naprawdę tego chcesz. Imigracja tworzy w głowach ludzi dziwne mechanizmy, ktorych my tu nie zrozumiemy. Niektorzy wracają po latach. Ale juz jest za późno.. nie czują już, że są w domu, więc wracają tam, gdzie ich domu też nie ma.. X Naprawde chce wrocic za doklanie 5 lat - 27kwietnia2020 to jest nasza data! Caly czas czuje ze polska to moj dom, nawet bardziej niz kiedys.

Gość gość
dom jest tam gdzie jest chleb chcesz dom bez chleba twój wybór

Gość polka_irlandzka
Kurcze... Moze ja zaloze partie polityczna! To niemozliwe zeby nie bylo w kraju ludzi ktorzy by sie ze mna nie zgodzili takich ktorzy chca szczesliwych polakow. I uleczenia tego dysfunkcjonalnego chorego systemu.

Gość polka_irlandzka
A inzynierem jestem wiec troche sie na strategii znam

Gość gość
Ja ponad 15 lat w stanach, czasem przyjdzie taka tesknota ale nie za krajem tylko za rodzina. Wtedy do pionu stawia mnie no forum kafeteria :). Jak poczytam te wszytskie tematy, problemy, o ktorych czlowiek nawet nie mysli to zaczynam doceniac to co mam. Czlowiek na obczyznie ma inny obraz kraju ktory zostawil, zwlaszcza jesli nawet nie czyta nic na jego temat. I nie wystarczy czytanie wiadomosci , trzeba przewertowac takie wlasnie forum na ktorym zwykli ludzie sie Wypowiadaja. Wiem ze kafeteria jest "specyficzna" ;) ale naprawde daje duzo do myslenia.