Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkaszti

Zwolnienie l4

Polecane posty

Gość gośćkaszti

Witam mam problem. Ptacuje od dwoch miesiecy w sklepie i zachorowalam. Poszlam do lekarza i dostalam zwolmoenie na tydzien... Gdy poinformowalam pracodawce to sie okazalo ze nie mam umowy u niego i jal wroce z l4 to mi da umowe zlecenie do podpisania-wymiguje sie chyba od wypłaty mi za l4. I ze na zleceniu nie placi sie za zwolnienie. Czuje sie oszukana bo wczesniej pracujac u tego pana mialam normalna umowe. Co mam robic. Ide dzis do niego walczyc o pieniążki a jak nie to mysle o PIP.

Gość gośćaaa
Ale jak to się okazało, że nie masz umowy, a ty nie wiedziała,ś że nie masz? Umowę to się podpisuje i się ją ma dostaje się papier na którym jest umowa i to jest dla Ciebie, a jak nic nie podpisywałaś i nic nie dostałaś no to skąd miałaby być ta umowa? A jeśli wcześniej miałaś umowę, no to dostajesz aneks jeśli zaszły jakieś zmiany, a jeśli umowa została zerwana to też dostajesz papier. To tamta umowa była za jaka pracę i na ile?

Gość gośćaaa
A umowa zlecenie nie obejmuje zwolnienia z pracy, poniewaz tam zapewne będziesz miała na godziny i jeśli zachorujesz to za te dni nieobecne nie masz zlecenia ani za wolne dni również więc nie ma zlecenia nie ma kasy proste. Za to po pół roku umów na zlecenie ciągłych miesiąc po miesiącu pracodawca ma obowiązek zapłacić Ci również za dni nieobecne z powodu choroby, zwolnienia

Gość gośćkaszti
Nie wiedziałam ze nie mam umowy bo szef zawsze mial umowe od ksiegoweh na kompie... Takze wychodzi ze jestem bez umowy... Co mu grozi za to ze nie dal mi umowy

Gość gość
ale umowę się podpisuje i dostaje się do ręki, jesli nuic nie podpisywałaś to znaczy że umowy nie masz a jesli chcesz to zgłosić to tobie tak samo grozi kara ze pracujesz bez umowy. Bo jak to mozna myślec że się ma umowe kiedy się jej nie ma?:)

Gość gość
Również uważam że to l4 Ci się należało, możesz udać się do http://www.goldenstein.pl/pl/. Sprawdzą tą umowę i powiedzą Ci co w tym przypadku możesz zrobić by odzyskać swoje pieniądze.