Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skropkapl

mega tycie po tabletkach antykoncepcyjnych?

Polecane posty

Gość skropkapl

Dziewczyny, pomóżcie mi! Od pół roku biorę tabletki anty i od 3 miesięcy zaczęłam tyć, już jestem +10 kg. Poszłam do lekarza, zbadałam poziom hormonów, niby wszystko w normie, tarczyca też ok, morfologia wyszła normalnie, ja nie zmieniłam nic w stylu życia, chodzę na basen raz w tygodniu i się nie objadam, a jednak zaczynam wyglądać jak ludzki żelek :( Lekarz mówi, że to nie od hormonów. Ja mam wątpliwości. Co myślicie? Czy to możliwe? :(

Gość gość
Może to zatrzymanie wody przez tabletki.

Gość iwek
hejka, zaczynalam brac tabletki w 2007 roku w kwietniu, we wrzesniu wazylam ponad 15kg wiecej, w stylu zycia nie zmienilam nic, tabletki strasznie mnie rozregulowaly. w sumie caly cykl, ale hormony zostaly na tym samym poziomie co przed tabletkami. do tej pory mam problem z kilogramami. nie polecam tabletek nikomu, lepiej spirala albo pomiary owulacji (nie kalendarzyk tylko taki "komputerek")

Gość gość
Jasne że to od tabsów. Ale nie przejmuj się. Jak przytyjesz jeszcze ze 30 to będziesz mogła odstawić bo takiego hipopotama i tak już nikt nie bzyknie :classic_cool:

Gość migea
A może zażywasz jeszcze inne leki, które mogą sprzyjac tyciu, jak tak mam z tabletkami na migrene. Mozesz odstawic tabsy na 2-3 miesiace i zobaczysz czy waga sie zatrzyma czy nie. Poza tym zacznij zazywac osłone do anytykoncepcji harmonella, zawiera w swoim składzie chrom, który ogranicza apetyt, zwłaszcza na słodycze. Poza tym (a może przede wszystkim) chroni przed zakrzepica i osłabieniem watroby.

Możesz dodatkowo łykać Asequrellę, taki preparat na bazie ziół, który łagodzi efekty uboczne stosowania antykoncepcji hormonalnej, np. tycie czy spadek libido - jest niedrogi (ok. 12 zł na waptece). Albo zmienić metodę antykoncepcji, np. na plastry.

Gość gość
Też tak miałam i po prostu zmieniłam pigułki na inne. Tamte mi po prostu nie pasowały. Przyjmuje też osłonowo na serce, naczynia i wątrobę harmonellę, która poprawia również kondycję włosów skóry i paznokci. Nie za bardzo wierzę w tabletki które poprawiają libido myślę że to raczej kwestia stosunków z partnerem. Jeśli jesteśmy wkurzone, zmęczone itp to nie ma się ochoty na seks i tyle.

Gość gość
Zmień tabletki na pierścień dopochwowy, jest bardzo wygodny. Po takiej zmianie pozbyłam się 6 kg. U mnie zmiana tabletek na tabletki nie pomagała, dopiero przy pierścieniu efekt był widoczny. Przy dwóch pierwszych krążkach miałam bóle głowy, przy trzecim wszystko już było w porządku. Jeżeli chodzi o osłonę do antykoncepcji hormonalnej również od miesiąca zażywam harmonellę, kapsułki są tanie więc dalej planuje je kupować, dobrze się po nich czuje i mam zdecydowanie więcej energii.

Gość gość
Pierscien to byla najgorsza antykoncepcja z jaka mialam do czynienia brrrr. To od tabletek. Ja przytylam ok 6kg i cycki urosly mi o 2 rozmiary. Odstawilam i wszystkk wrocilo do normy

Gość gość
stosowalam jakis czas antykoncepcje hormonalna. i szczerze wam dziewczyny odradzam. stosowalam nuvaring 9 i po zakonczeniu przez rok mialam okropnie rozregulowany cykl. wlosy wypadaly mi garsciami. dopiero gdy minal rok wszystko wraca na stare tory.

Gość gość
*stosowalam 9 miesiecy

Gość gość
Skonczcie z tymi idiotycznymi reklamami asequrelli i harmonelli.