Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko nie raczkuje tylko sunie

Polecane posty

Gość gość

kiedy wasze dzieci zaczeły raczkowac jakie były tego początki ? moj ma 10 miesiecy i od jakies 2 tygodni sunie po podłodze nie podnosi sie tylo podciaga na rączkach

Gość gość
To niech sobie sunie. Nie przeszkadzaj mu. Gdy mięśnie kończyń i grzbietu się wzmocnią, zacznie raczkować. A potem chodzić.

Gość gość b
Moj ma za tydz 10 mies. Dwa tyg temu tylko na boki sie przesowal. A od kilku dni raczkuje i wstaje w lozeczku, cierpliwosci

Gość gość
moja zaczęła raczkować w 7 miesiącu. 10,5 miesiąca zaczęła chodzić

Gość gość
dziś moja zaczęła raczkować w 7 miesiącu. 10,5 miesiąca zaczęła chodzić xxxxxxxxxxxxxx ja p*****le czytałaś w ogóle temat i treść czy tylko walnęłaś ku "pociesze'?

Gość gość
Tu u mnie w USA kobiety czesto decyduja sie na zycie bez dziecka i maja duzo szczesliwesze i bardziej spelnione zycie i maja kariere i hobby i wolnosc i podroze… 333 www.youtube.com/watch?v=i7qW3FUz_Eo

Gość gość
moja corka te pełzała po podłodze od 8 miesiaca a raczkowac nauczyła sie w 10 miesacu ale nie długo bo zaraz po tym zaczeła chodzic

Gość gość
Moja druga córka praktycznie nie raczkowała tylko przesuwała się a pupie i podkurczonej nóżce. To też było w normie. Nie każde dziecko będzie raczkowało.

Gość gość
dzieki za odpowiedz tesciowa mi ostatnio nagadała ze dziecko mam opóznione bo sie wolno rozwija i ona bardzo sie martwi o wnuka co prawda pozno zacczął sie przekrecac bo dipiero w 7 miesiacu ale ja nic na to nie poradze rpzecizesz, dzieci moich kolezanek dawno juz raczkowały i zaczełam popadac juz w paranoje ,