Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nudnaja

Jak nie byc nudną podczas rozmowy?

Polecane posty

Gość nudnaja

Jakie tematy powinno się poruszać? Jestem osobą która w towarzystwie jest spięta z dziewczynami z pracy rozmawiam głównie o pracy z facetami o polityce itp. Nie potrafię rozmawiac na luźne tematy, a tym bardziej plotkować bo akurat tego nie lubię. Przez to dziewczyny szybko zaczynają mnie olewac i obgadywać a faceci traktują mnie obojętnie. Chcę to zmienić jak to zrobić?

Gość miłkaja
jeśli znasz się na modzie/makijażu/filmach/podróżach to gadaj o tym z koleżankami. jeśli interesujesz się męskim sportem/samochodami/technologiami gadaj o tym z facetami. a jeśli nic z tych rzeczy to zacznij się czymś interesować na siłę, wybierz najciekawszy dla ciebie temat z wymienionych powyżej, parę tygodni o tym poczytaj i będziesz już miała o czym z nimi rozmawiać

Gość gość
Dobrze robisz, w pracy powinno sie miec z wspolpracownikami tylko small talk. My gadamy o wszystkim, o pracy, pogodzie, jakies zarty itp. Ale zero prywatnych tematow. Natomiast tragicznie wspominam prace w malej firmie, gdzie ciagle byly plotki, usmieszki i prywatne pogaduszki. Wszystko zalezy tez od srodowiska w ktorym sie obracasz. Ja ze znajomymi tez rozmawiam o polityce, ksiazkach itp. Cenie ironie i poczucie humoru. Jak nie jestes pewna co powiedziec to wiecej sluchaj i staraj sie dostosowac. Ludzie nie lubia takich co na okraglo gadaja bez ladu i skladu. Poza tym jesli zle sie czujesz wsrod znajomych i zadajesz soebie takie pytania to znaczy, ze albo za duzo analizujesz, albo powinnas poszukac sobie innych znajomych. Musisz sie wyluzowac i bedzie dobrze.

Gość nudnaja
A jak np fajnie rozmawiac z chłopakami? Mężczyznami? Na samochodach się nie znam i nie chce z nimi poruszac poważnych tematów, bo widze że tym ich nudzę. Ogólnie mam powodzenie u facetów jednak gdy poznają mnie bliżej zniechęcają się, widza że poruszam raczej poważne tematy życiowe, że poważnie podchodzę do życia itd. widze że wygląd mój ich przyciąga, ale charakter, sposób bycia zniechęca.

Gość miłkaja
skoro na autach się nie znasz to może powinnaś z facetami gadać o muzyce/filmach/podróżach lub zacząć opowiadać kawały? nie masz jakiegoś ciekawego hobby - chodzenie po górach,jazda konna, nurkowanie, uczenie się jakiegoś języka? no musisz czymś faceta zaskoczyć, żeby chciał cię lepiej poznać. Jeśli z kimś spędzasz mało czasu to wiadomo, ciężko prowadzić te small talki (pogoda!), dlatego najlepszą metodą jest spędzanie z kimś większej ilości czasu=więcej wspólnych tematów, możliwość wchodzenia na tematy bardziej poważne. Może zaproponuj jakieś weekendowe spotkanie dla współpracowników w pubie/restauracji, parę drinków zazwyczaj rozwiązuje język.