Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza89

CIĄŻĄ BIOCHEMICZNA A KOLEJNE CIĄŻE

Polecane posty

Gość zuza89

Dziewczyny czy któraś z Was miała ciążę biochemiczną a potem urodziła chore dziecko?;/ Zastanawiam się nad badaniem kariotypu. Ile dni po spadku hcg dostałyście okres?

Gość gość
miałam normalną ciążę

Gość gość
Ja poroniłam 5 tyg ciąże. Powiedział mi lekarz że to poronienie całkowite. Krwawiłam 3 dni tak jak przy @ później tylko plamienia jakieś 3 dni.Oczyściłam się sama. poroniłam 15.04.2015 czekam na @ i zaraz minie 4 tyg a @ jak nie słychać tak nie słychać. czy po poronieniu organizm tak samo wie że zbliża sie @ czy to tak z nienacka?

Gość gość
ja jestem po kilku ciazach biochemicznych ale udalo mi sie zostac mama, zazwyczj bylo tak ze jak beta spadla to po ok tyg dostawalam plamienie potem krwawienie poprostu progesteron spada i organizm dotaje sygnal

Gość gość
gość lekarz Ci powiedział co może być przyczyną tak licznych ciąż biochemicznych?

Gość gość
Ja poronilam w środe i bete mi w poniedziałek wyszła 0,16. nie miałam żadnego plamienia tylko jakoś tak przez ten cały czas mam jakby mokro. i ciągle noszę wkładki bo to dla mnie nie higieniczne :) około 4 lub 5 razy na dobę zmienia ją :) nie wiem nie jak to dalej będzie w ostatnie dni miałam silną zgagę jak sie dowiedziałam o ciąży też tak miałam ale zdarzało sie tez że przed okresem też miałam zgagę. nie wiem co mam myśleć.

Gość gość
Też miałam ciążę biochemiczną, a kolejna już była normalna i urodziłam zdrowe dziecko.

Gość gość
a ja chore;/

Gość Wwwweww
Ja miałam w czerwcu biochemiczną a w lipcu już byłam znów w ciąży urodziłam zdrowego synka ma juz miesiąc :)mam 2 dzieci i 2 poronienia za mną .Najpierw urodziłam córkę później w 18 tyg ciąża obumarła i syna poroniłam a 2 lata później starałam się i znów właśnie ciąża biochemiczna a lekarz kazał traktować jak okres i starać się od razu o ile krwawienie po biochemicznej było jak okres lub większe. Życzę dużo sił ja w ostatniej ciąży na nic się nie nastawiałam do samego porodu stwierdziłam ze co ma być to będzie i tyle. Ale i tak przed każdym badaniem płakałam i się bałam ale trzeba przetrwać jakoś i próbować .Na pewno się nie poddawaj i nie nastawiaj a na pewno uda się jak nie za 1 czy 2 to za 3 razem po tym rób badania

Gość opcjonalne
Utrata ciąży może mieć wiele przyczyn, bardzo możliwe że np coś z hormonami nie tak, na takim etapie (1 poronienie) nie myślała bym o badaniu kariotypu. Bardziej skup się na podstawowych badaniach, przede wszystkim cała tarczyca ( bardzo częsta przyczyna poronień) TSH, FT4, AntyTPO, AntyTG, poziom progesteronu, gdy zaczniesz się starać, dobrze od owulacji przyjmować luteinę. Ja miałam przepisaną luteinę właśnie po owulacji i druga ciąża już bez problemów.

Gość gość
A i pamiętaj, że tarczyca TSH nie powinno przekraczać 2, a nie tak jak tam normy są podane ponad 4, a najlepiej do ciąży TSH ok 1.

Gość gość
3 ciąże biochemiczne:/ czekam na kariotyp