Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenor

Choroba i gorączka pomimo antybiotyków u 5 latka..

Polecane posty

Gość lenor

Witam, mój synek ma 5 lat, rozchorował się tydzień temu we wtorek , dostał gorączki, kaszlał, poszliśmy do lekarza i okazało się że angina , ostre zapalenie gardła i dostał antybiotyk, i rzeczywiście wielkie migdały.. zaczęliśmy go brać w środę i miał go brać 3 razy dziennie przez 10 dni i już po 2-3 dniach na pewno się poprawi, w piątek popołudniu było jeszcze gorzej.. gorączka ponad 39 stopni i ogólne bardzo złe samopoczucie więc szybko zabrałam go z powrotem do lekarza , lekarka powiedziała że jak jest gorzej niż było pomimo antybiotyku tzn że nie zadziałał i przepisała inny na 4 dni raz dziennie, zaczęliśmy w piątek od razu i miał go brać do dzisiaj , a dzisiaj wieczorem gorączka ponad 39 , katar , i mówi że boli go uchu od dzisiaj.. co mam robić ? jutro znów idziemy do lekarza ale co ona może zrobić? da nam trzeci antybiotyk? już z drugiego byłam załamana że musi brać a ten co braliśmy przez 4 dni był forte czyli mocniejszy a i tak poprawy nie ma.. synek nieraz chorował na gardło ale zawsze antybiotyk po 2-3 dniach pomagał.. proszę doradźcie coś może miała jakaś mama podobny przypadek? za wszystkie rady będę bardzo wdzięczna.. Pozdrawiam:(

Gość gość
może wymaz z gardła i do tego antybiogram