Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co radzicie w takiej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

U mnie jest taka sytuacja w firmie, że poza podwyżkami na koniec roku nikt nic nie dostaje. A zastępca szefa ostatnio powiedział mi, że pogada o mnie z szefem właśnie o podwyżce. Ja już dostałem podwyżkę pod koniec roku i aż zdziwiłem się jak to usłyszałem. Moim zdaniem otrzymanie takiej podwyżki wiązałoby się znowu z nowymi obowiązkami, a ja już teraz biegam jak głupi i pracuję za dwóch, a czasem za trzech! I tak myślę, że nie wiem czy nie odmówić i nie powiedzieć, żeby po prostu dali więcej pieniędzy nowej osobie, która przyjdzie na nasz dział. Bo ostatnio jest spory przemiał, ostatnio nawet jeden nowy gość się sam zwolnił, bo uznał (i słusznie), że tutaj nie jest za dobrze. Tak właśnie myślę co powiedzieć. Jak nie przyjmę to będzie dziwnie, jak przyjmę to dowalą mi coś jeszcze i będą oczekiwać, żebym robił jeszcze więcej. A ja już teraz ledwo nadążam.

Gość gość
up

Gość gość
Nie wiem dokładnie o jakiej kwocie mowa. Szczegółów jeszcze nie znam. Pracuję za trzech, ponieważ na moim dziale docelowo powinno być 4 osoby, żeby wszystko jakoś funkcjonowało. A teraz zostaliśmy tylko we dwóch. Ja wykonuje jeszcze inne obowiązki w innych miejscach, co sprawia, że czasem robię za trzech.

Przyznam że jako przedsiębiorce mnie twoje tłumaczenie nie przekonuje, :D co to znaczy, inne obowiązki. Dobrze wiesz że dzisiaj nie robi się jednej rzeczy. Za mało danych do oceny. Jak dla mnie tylko narzekasz :D