Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wam też włosy farbowane na ciemny brąz tak szybko jaśnieją?

Polecane posty

Gość gość

Wychodzę od fryzjerki, mam idealny odcień, który jest jaśniejszy już po pierwszym myciu, po kolejnych jest to średni brąz, a nie bardzo ciemny. Nie wiem, czy powinnam zmienić fryzjerkę, czy to w ogóle wina jej albo jej farb. A może warto byłoby nakładać po prostu czerń i ona zmywałaby się do ciemnego brązu? Rozumiem, że kolor płowieje po czasie, po myciach i od słońca, ale u mnie kluczowe są te pierwsze mycia, tak jakby farba za słabo się trzymała czy coś...

Gość gość
Nikt nie farbuje na ciemny brąz? :(

Gość gość
Po pierwsze, to nie wypłukują się tylko kiepskie farby. zrób sobie palettą, to się przekonasz; po drugie- może fryzjerka robi Ci "szamponem", czyli delikatną farba z niskim utleniaczem, takie farby wychodzą na początku duzo ciemniej, a dopiero po kilku myciach osiągąją docelowy poziom. sama farbują na wodzie do 3% na sredni brąz i zaraz po farbowaniu są prawie czarne. poza tym jest kwestia Twoich włosów- sa i takie na których farba się kiepsko trzyma- zazwyczaj grube, mało porowate; no i kolor- jak masz swoj***ardzo jasne, to szybciej sie wypłuczą. i może nie siiegaj od razu po nic mocniejszego; nie wiem ile razy juz farbowałaś, ale na zapigmentowanych włosach farba trzyma się lepiej- czyli po każdym kolejnym farbowaniu coraz mniej sie wypłukuje

Gość gość
Tak, to ostatnie to prawda u mnie, bo mi się zmywa najgorzej z farbowanego odrostu. Tylko że mi się marzy farbowanie za każdym razem tylko odrostu, bo mam włosy cienkie i delikatne i obawiam się, że jak będę je malować kilkakrotnie te same to mi się zaczną łamać. Czy to w ogóle możliwe, żeby farbować włosy tylko raz i odświeżać kolor co np. pół roku? Fryzjerka farbuje mi farbą, nie żadnym szamponem. Naturalne włosy mam dość jasne, ale na pewno nie bardzo jasne. To co byś mi radziła, spróbować czernią żeby wypłukała się do ciemnego brązu? Wiem, że to normalne, że farba wypłukuje się do koloru docelowego przez kilka myć, ale mi chodzi o to, żeby mieć kolor dokładnie taki jak w dniu farbowania.

Gość gość
Nie. Ale ja farbuję henną :)

Gość gość
U mnie henna nie zdała kompletnie egzaminu, nad czym bardzo ubolewam

Gość SylwiaKoppe
Myślę, że tu jest kwestia farby. Radziłabym zmienić fryzjera i tyle. Ja na przykład chodzę do Looksfery w Poznaniu (http://studiolooksfera.pl/salon-fryzjerski.html) i nigdy nie miałam problemu z wypłukanym kolorem. Dobre kosmetyki do pielęgnacji i przede wszystkim profesjonalna farba dopasowana do Twoich włosów to podstawa! :)

Prawie każda farba zmywa się, koleżanka farbuje w salonie fryzjerskim i ma długo trwały kolor, ja mam czerwony to spłukuje się za każdym myciem, te droższe farby są lepsze i szampon do włosów farbowanych powinien być, to dłużej zachowamy kolor.

wszystko zależy od farby, której używasz w tym wypadku :) jeśli chcesz wzmocnić włosy to polecam CI super odżywki great lengths, które na pewno Ci pomogą i utrzymają czuprynę w dobrej kondycji,

To wszystko kwestia jakości farby. Niestety ciemne kolory schodzą szybko, gdy farbuje się włosy samemu. Dlatego ja farbuję tylko u fryzjera. Chodzę do pani Ani z salonu Vici w Krakowie. Świetnie farbuje włosy, do tego ostatnio zrobiła mi super flamboyage, kolor pięknie wygląda i pięknie też się trzyma włosa.

Gość sandra1968
Polecam fryzjerkę Ewelinę Miś z Vici Clinic. Świetnie farbuje włosy, wykonała na mojej głowie wymarzone sombre dokładnie tak, jak sobie to wymyśliłam :)

Gość gość
Na ogół mi szybko wypłukiwały się włosy ale od kiedy chodzę farbować włosy do Galeria fryzur da vinci w Poznaniu to zupełnie inaczej niż jak wcześniej. Pani Iza widać, że ma dobre farby w salonie ;)

Gość gość
Tak, szczegolnie jak farbuje u fryzjerki Sama sobie ostatnio pofarbowalam wlosy na prawie czarny , i lepiej wygladam niz po wizycie w salonie Fryzjerki to tepe idiotki i GOWNO sie znaja, zawsze chca mi wciskac ten jasniutki, jasne kolory mi w ogole nie pasuja

Gość gość
tak jak koleżanka wcześniej pisała, w Poznaniu w Galerii Fryzur da Vinci są specjaliści i świetne farby. Ja mam z zasady jasne wlosy, ale zawsze je farbuje na ciemne i często mi jaśniały i robily się wyplowiałe, ale Pani Iza tak dobiera farbę i kolor, że pomimo częstego mycia kolor się nie spłukuje i nie jaśnieje z czasem ;)