Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evree

Ubezpieczenie na życie

Polecane posty

Gość evree

Planuje zajść w ciążę i chciałabym się ubezpieczyć tylko nie wiem którą ubezpieczalnie wybrać. W Pzu proponują za 43zł miesięcznie i z tytułu ur dziecka dostaje się 800zł. Możecie cos powiedziec na ten temat, polecić swoję ubezpieczalnie.?

Ja ze swojej strony mogę polecić ci generali, mam tam polisę od lat i zawsze mogę dowolnie rozszerzyć jej zakres o umowy dodatkowe, dopasowane do moich potrzeb.

Gość gość
podaj maila to coś Ci wyślę ;) zestawienie róznych opcji

evree, na wysokość świadczenia, które otrzymasz z tytułu urodzenia dziecka będzie miał wpływ wariant ubezpieczenia, jakie wybierzesz. Im wyższa będzie suma ubezpieczenia, tym większa będzie kwota, którą otrzymasz, gdy urodzi się Twoje maleństwo. Zwróć jednak uwagę, że przy przystąpieniu do ubezpieczeń grupowych, może być nałożona tak zwana karencja (wyłączenie odpowiedzialności PZU, z tytułu niektórych zdarzeń) na czas 9 miesięcy. Jeśli natomiast jesteś nowym pracownikiem i przystąpisz do ubezpieczenia w ciągu pierwszych trzech miesięcy swojej pracy, to będziesz posiadała pełną ochronę. Często zdarza się, że polisy grupowe są podpisywane z zakładami pracy na specjalnych warunkach, dlatego najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się z osobą, która zajmuje się ubezpieczeniami grupowymi w Twojej firmie. Pozdrawiam Ewa PZU

Gość gość
ale ona chce się chyba ubezpieczyć prywatnie poza tym sorry ale PZU ? ;/

Gość gość
warto pomyslec tez o ubezpieczeniu z inwestycja skoro bedziesz miec dziecko. Tego typu ubezpieczenia ma miedzy innymi generali.

Gość grymałka
ubezpieczenie z inwestycją? możesz bardziej rozszerzyć temat tego ubezpieczenia w generali?

Gość kasandryna
Gośc chyba miał na myśli polisę Generali, z myślą o życiu. Jak wejdziesz na ich stronę to znajdziesz wszelkie info o tym ubezpieczeniu.

Gość grymałka
no muszę poszperać albo po prostu przejść się do generali i sprawdzić ich ofertę, bo wygląda na to, że warto poszerzyć swoją wiedzę na temat ubezpieczeń generali.