Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kukiz to rewolucja w polityce!

Polecane posty

Gość gość

nie dlatego że jowy huj z nimi! on chce referendum w sprawie finansowania partii polityczne z naszych pieniędzy z budżetu państwa! wiecie co to znaczy? to przełom! to przyspieszona droga do wolności polaków! kukiz to jest nasz zbawiciel!

Gość gość
Dokladnie. Ilu juz takich zbawicieli bylo. Slomianych politykow z nikad. Niech zalozy wlasna partie, utrzyma ja i zwalczy kolesiostwo wewnatrzpartyjne. Niech on jeden udowodni ze jego partia zbudowana jest z idei, a nie z partykularnych interesow. Wladza jest w parlamencie nie pod zyrandolami w palacu prezydenckim. Takich co sie odseczekuja dziennikarzom juz troche bylo. Niech zacznie dzialac od dolu zanim otworzy twarz na samej gorze, bo prezydentura to wiedza na temat kompetencji sprawowanego przez siebie urzedu (nie monarchia Panie JA JA JA kukiz), technik legislacyjnych, dyplomacji i negocjacji z roznymi srodowiskami (unitarni jestesmy tylko obowiazujacym prawem, nie pogladami), doswiadczenia, swiadomosci tworzonego prawa i technik prawodawczych... Ogarnijcie sie ludzie i przestancie wierzyc mesjaszom-celebrytom tylko dlatego, ze "przysiegali bronic polskosci" wslasnym ryjem niczym wiecej. On jeden przeciwko systemowi. Nic tylko dac motyke i wyslac w kosmos. Zeby nie bylo, szanuje go i jego idee, ale nie wie na co sie porywa

Gość gość
to naturalna kolej rzeczy, wymiana pokoleniowa wiąże się ze zmianami

Gość gość
No tak - młody Duda zastępuje starego Kaczora. Taka zmiana.

Gość gość
Zobaczymy debatę! Na raie trzeba śledzic media nieoficjalne jak tv ntv!(youtube) Na pewno manipulacje ze strony oficjalnych mediów będą mocno nasilone! Telewizja wszystko potrafi wykreować. Ktoś mówi ,,tak' a oni i tak wyświetlą ,,nie''-wyrwane z innego kontekstu inej rozmowy-znamy te sztuczki!

Gość gość
Od czasow palikota widac te zmiane - polska polityka mloda jeszcze jest jak zbuntowany przeciwko rodzicom malolat - otworzyc ryja i myslec, ze cos sie zmieni, ale bez tego rodzicielskiego systemu okazuje sie sie, ze sie jest bezsilnym dzieckiem, bo jest sie samemu- jak pan Kukiz. Kolejna sekta nie wiedzaca w ktora strone podaza, wie tylko, ze gruszki zaczna zwywac z wierzby

Gość coś dla kukizowców
Znalazłam na youtubie filmik, zebrane różne wypowiedzi Pawła Kukiza. Miałam nie iść na II turę wyborów, ale teraz pójdę. Jak dla mnie przekaz jest jasny. Zobaczcie koniecznie: https://www.youtube.com/watch?v=6hKcYAUS79U

Gość gość
Jakby Kukiz byl Kowalskim, to ze swoimi postulatami nawet Ogorek by go przescignela. Co sie dziwic, ludzie chca zmiany, ale malo sie orientuja. Czesc jego wyborcow to fani "Balkanicy", i utozszmiaja go z aktualnymi Piersiami, choc sie od nich odcial gruba kreska

Gość gość
gość dziś Dokladnie. Ilu juz takich zbawicieli bylo. Slomianych politykow z nikad. Niech zalozy wlasna partie, utrzyma ja i zwalczy kolesiostwo wewnatrzpartyjne. x Krótko i na temat. 100% racji. Ludzie nie chcą tego zrozumieć, licząc na cud, bo ktoś przyjdzie i coś zmieni jednym ruchem. To tylko świadczy o tym, że przeciętny człowiek, obywatel jest politycznym naiwniakiem. Co ciekawe, że akurat wyborcy Kukiza, mają się za wyrobionych :D

Gość gość
Zalmi was, myślących, że kukiz -prezyent co zmieni bez swojej większości w sejmie (nawet bezpartyjnie). Wy nie macie pojęcia co to znaczy społeczeństwo obywatelskie, warsze zrywy pospolite to oddanie głosu ze świeczka i własnym długopisem. Ot, wielcy patrioci. Nzgle chcecie zmian. A żeby wyjść od obywatelskiej inicjztywy od samego dołu czyli zbierać podpisy, pisać petycję, chodzić na sesje rady dzielnicy, gminy itp to pustki. Nagle zrywy Raz na 5 lat. Wielcy obywatele. Żebyście się nie zesrali jak ten wasz kukiz przed całą tą machina.

Gość gość
Zalmi was, myślących, że kukiz -prezyent co zmieni bez swojej większości w sejmie (nawet bezpartyjnie). Wy nie macie pojęcia co to znaczy społeczeństwo obywatelskie, warsze zrywy pospolite to oddanie głosu ze świeczka i własnym długopisem. xxx no niestety ., ale masz rację ludzie , Kukiz nic by nie zdziałał sam jedyny nawet jako prezydent , szybko by go poustawiali . Nie ma za sobą nikogo , żadnej partii w dodatku jest niechętny do współpracy z kimkolwiek , co mnie dziwi bo jak on sobie niby wyobraża realizację swoich planów ? W jaki niby sposób? Głosujcie na Dudę , to jedyne sensowne wyjście.

Gość gość
Ja się oytm gdzie partia, choćby mlodziezowka jaKas? Wolicie jego przysiegi zmiany systemu i co na poparcie? Sprzedane płyty? Co on jako prezydent może? Ratyfikowac, blokować? Czuwać nad wojskiem czy ulaskawiac przestepcow? Bo to są jego główne kompetencje. W swoich obietnicach wyborczych daleko wykracza poza kompetencje stanowiska na jakie kandyduje. Kolejny który żeruje na waszej ignorancji politycznej, przykre bo jako muzyka go szanuje. Lapcie się na to dalej, że skrajności w skrajnosc

Gość gość
Media kreuuja przyszłego prezydenta. Prosta sprawa: na kukiza głosowali wyżej wykształceni młodzi mieszkający w dużych miastach młodzi ludzie, a na dude wsprost przeciwnie.kukiz nie poparł żadnego - a media sugerują, że elektorat kukiza poprze Dude. Gdzie tu logika??! Nagle się Odmienia? Dlaczego twierdzą, że to elektorat Kukiza wskaże prezydenta? A co ponad 40% nieglosujacych juz nie mają prawa do wyboru, głosu itp? Może to właśnie oni zadecydują... 40 jest wirksze od 20 % z tego co mnie uczyli. Ludzie myślcie sami a nie przez tv

Gość gość
Ruszcie wreszcie mózgi. grajek który się ma odnaleźć w machinie doradców,think thankow, lobbystow, układów, przestarzalego systemu, nalecialosciach i błędach poprzedniego rządu, bez poparcia w sejmie, bez znajomości ustroju terytorialneg, prawa i dyplomacji. Czego iczekujecie?

Gość gość
Nie dajcie sobie ludzie wmówić że kukiz nie mógłby nic zrobić bo władza prezydencka jest żadna. Mądry prezydent mógłby sam jeden odmienić kraj jeśli tylko nikt by nie sprawił że umarłby na serce. Niestety nie wiem czy kukiz jest mądry. Ale zapamiętajcie na całe życie tych kilka zdań: Przeważająca większość słów wypowiedzianych przez całą ludzkość od początku jej istnienia to albo kompletne bzdury albo słowa bez znaczenia. Nauczcie się wierzyć własnemu osądowi i nauczcie się że potraficie podejmować mądre decyzje nawet wówczas gdy wcale nie jesteście pewni czy to co uważacie to nie błąd. Uwierzcie że prawie nigdy nie mylicie się gdy jakiś głos z tyłu głowy szepce wam do ucha że macie rację. Ludzie. Potraficie naprawdę więcej niż możecie sobie wyobrazić tylko okażcie sobie trochę wiary i nie pozwólcie jej sobie odbierać przez manipulantów którzy chcą was jedynie oszukać. Nie wiem czy kukiz zrobiłby coś dobrego ale wiem że niczego dobrego nigdy nie zrobią ci którzy mieli już możliwość i robili tylko źle.

Gość gość
Jasne. Mi głos w głowie mówi dajcie się zwodzic dalej idioci

Gość gość
Nadszedł czas na rozmontowanie totalitarnego socjalistycznego molocha. Liczy się tylko Wolność.