Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marzennka34

Podróż do Chin warto ?

Polecane posty

Gość gość
Warto! W Pekinie nadal jest mnostwo historycznych, kulturowo waznych miejsc, mimo ze wiele zburzyli na olimpiade np. starą dzielnicę tradycyjnego budownictwa hutongi. Zakazane miasto piekne mimo ze turystyczne mocno i rusztowania bylo pelno ktore zaslanialo budynki, Palac Letni dynastii Qing tez piekny, ale zatłoczony jak Krupowki, ale warto. Mur Chinski nie jest niezwykly ale przy odrobinie wysilku mozna sobie wyobrazic jakie potezne wrazenie musial robic na starozytnych. Ogolnie zwiedzilam Pekin i miasta portowe, Honkkong tez. Miasta portowe wielkie wszystko blyszczace i na wielka skale, bogactwo i prestiż ze mucha nie siadzie. Jesli ktos lubi miasto drapaczy chmur to polecam miasta portowe, ale malo tam widac dziedzictwa narodowego i kulturowego. a A zapomnialam warto jechac zeby sie najesc! Gdzie nie wejdziezz tam pyszne jedzenie swieze i takiej feerii smaku jeszcze nie zaznalam w zadnym zakatku globu. Na ulicy tez pyszne. Gdybym miala okazje kiedys wrocic to moze wybralabym sie w głąb Chin, np. Yunnan zeby zobaczyc druga strone Chin i pandy! Zresztą Chiny nie maja jednej ani drugien strony one są jak w kalejdoskopie a ja widzialam ulamek ich dziedzictwa. I sa potezne z miasta do miasta poruszalam sie samolotem bo koleja to dlugo ale wiem ze Chinczycy maja nawet takie narodowe hobby by przemierzac kraj na rowerach, zazdroszcze kondycji! Ruszaj w droge a hyżo!

Gość gość
ooooo ja bym tam pojechal nawet dzis tak jak stoje najlepiej na rok,dwa jakbym mial kase ale nie mam i lipa ale moze kiedys jak masz okazje to lec i baw sie dobrze powodzenia

Ciekawie to opisałeś :) Miło się czytało, ktoś kiedyś jeszcze podróżował koleją transyberyjską do Chin ?

Gość gość
Chińska Republika Liberalna Kraj wielkich możliwości.

Gość gość
Jasne, że warto ale na min 17 dni>

Gość gośka001
Tutaj http://wyprawymarzen.pl są ciekawe propozycje wypraw. Warto tam zajrzeć. Jest tam wiele porad, informacji oraz opis konkretnych celów podróży. Stosunkowo nowy portal dla podróżników, ale bardzo kompleksowy.